abonneren

Unroll.me

Unroll.me ontstond vanuit een probleem, namelijk e-mailmoeheid. Je meldt je aan voor een nieuwsbrief, de interesse daarin verdwijnt na een tijdje, maar je bent te lui om je voor al die nieuwsbrieven af te melden. Tijd voor een lenteschoonmaak.

Op dit moment ondersteunt Unroll.me alleen e-mailproviders Gmail en Yahoo. Wij verbinden met Gmail en dat gaat vrij snel. De eerste keer gaat er overigens iets fout, maar de tweede keer worden we wel doorverwezen naar de Google-inlogpagina en even later gaat Unroll.me aan de slag.

Om te functioneren moet Unroll je e-mail doornemen. Dit duurt uiterlijk twee minuten, bij ons zelfs nog minder. Het zal enigszins geruststellend zijn om te weten dat alleen e-mails bij Unroll.me worden opgeslagen als ze als nieuwsbrief worden aangemerkt. Met de overige e-mailberichten gebeurt niets. Na het scannen wordt een lijst gepresenteerd met alle nieuwsbrieven gesorteerd op alfabetische volgorde.

Omdat Unroll.me een Engelse dienst is, worden sommige Nederlandse nieuwsbrieven overgeslagen. Waarschijnlijk zoekt de dienst naar woorden als unsubscribe of mailinglist in de e-mailberichten en dat zal nu eenmaal niet in elke Nederlandse nieuwsbrief gevonden worden. Helaas worden ook niet alle Engelse nieuwsbrieven gevonden. Voor nieuwsbrieven die je niet meer wilt ontvangen, is er de Unsubscribe-knop. Handig is de mogelijkheid om, bij bedenkingen, de optie te krijgen een verwijderde nieuwsbrief toch weer te ontvangen.

Ook handig is dat er een ‘tussenoptie’ bestaat voor de nieuwsbrieven die weliswaar in de weg zitten, maar waar je toch niet helemaal van af wilt. Er is de mogelijkheid om een nieuwsbrief van nieuwsbrieven te maken, de zogenaamde Roll-up. Hiervoor klik je simpelweg op de knop Add to rollup en de nieuwsbrief wordt toegevoegd aan het dagelijks overzicht. Mail in de Roll-up zal ook niet meer in de inbox verschijnen.

Fijn is dat je kunt selecteren op welk dagdeel je de Roll-up wilt ontvangen en dat je zelf kunt bepalen hoe dat overzicht eruit moet zien (grid- of listview). Daarnaast is het mogelijk om automatisch nieuwe nieuwsbrieven aan de Roll-up toe te voegen.
Kortom, Unroll.me is een handige en vooral eenvoudige dienst. Je meldt je aan met je Google-account, kiest welke mail je wel en niet meer wilt, of welke je in de Roll-upverzameling wilt zien, en klaar is Kees. Wel is Unroll.me gericht op de Engelse markt, ondersteunt het alleen Gmail en Yahoo en zullen er ongetwijfeld privacybezwaren zijn, want je moet Unroll.me wel toegang geven tot je gehele inbox.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Review, Webmail

Tags: emails