}
abonneren

Ulead Video Studio Plus 11

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De overname van Ulead door Corel heeft geen gevolgen gehad voor de interface van VideoStudio. Gaat u voor het eerst videobewerken, dan kunt u starten met de Movie Wizard die u stap voor stap door het hele montageproces begeleid. Zo kunt u snel genieten van het eindresultaat.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Vertrouwd en veel vrijheid

Bent u al bekend met VideoStudio, dan kunt u gelijk starten met de Editor. VideoStudio maakt gebruik van tabbladen om u door het montageproces heen te loodsen. De eerste vernieuwing komt u tegen bij het importeren. Het is nu ook mogelijk om beeldmateriaal te importeren van avchd-camcorders en van mobiele apparaten als Nokia-telefoons, iPod en PSP. De geïmporteerde beelden worden in de bibliotheek gezet die via de Library Manager geheel naar keuze kan worden ingericht. De beelden kunnen op een storyboard worden geplaatst of op de tijdlijn. Het navigeren op de tijdlijn moet beter, want het is niet mogelijk om de editlijn van frame naar frame te verplaatsen. Dit maakt het lastig om nauwkeurig te werk te gaan. Prettig is wel dat u nog steeds gebruik kunt maken van (hoofdstuk)markers die u kunt beheren via de chapter en cuepointmanager. Werken met effecten en overgangen is zeer eenvoudig en u krijgt hier veel vrijheid om goed met keyframes te kunnen werken. Een extra previewvenster zorgt ervoor dat u direct het resultaat kunt vergelijken met het origineel.

Vernieuwingen

VideoStudio biedt u nu de mogelijkheid om gebruik te maken van zes overlaysporen. Zo kunt u zes verschillende beelden met elkaar combineren om zo complexere beelden te maken. Soms handig, maar het zou nog beter zijn geweest als er een extra audiotrack was. Veel mensen zullen liever audio kunnen mixen dan zes beelden kunnen combineren.
Om op langzamere systemen toch hd-beelden te kunnen bewerken, kunt u gebruikmaken van de Smart Proxy. Op die manier kunt u de beelden bewerken in een lagere resolutie en bitrate. Via de Smart Proxy Manager bekijkt of verwijdert u de bestanden uit de lijst.

Export

Het hele scala aan exportmogelijkheden wordt door VideoStudio ondersteund. Naast het maken van hd-dvd- en blu-ray-schijven kunt u uw video ook direct exporteren naar mobiele apparaten. Prettig is ook de mogelijkheid om alleen het geluid van de video te exporteren, zodat u dit kunt nabewerken in uw favoriete audioprogramma. Met de optie Share online plaatst u direct uw video op uw favoriete website.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekende dvd-authoringmodule
  • veel mogelijkheden op tijdlijn
  • Engelstalig
  • werkt alleen op één beeldscherm
Qua functionaliteit heeftVideoStudio 11 veel in zijn mars. Hij is geschikt voor Vista, kan overweg met hd-beeldmateriaal en ondersteunt de nieuwste videocodecs. Daarnaast is VideoStudio 11 lekker overzichtelijk. De verschillende montagemogelijkheden staan goed doordacht gegroepeerd, waardoor ze beter vindbaar zijn. Daarnaast biedt VideoStudio geavanceerdere montagemogelijkheden op de tijdlijn, die het monteren sterk vereenvoudigen. Over het algemeen biedt VideoStudio 11 u net iets meer vrijheid om de werkwijze naar uw hand te zetten dan de concurrentie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI