abonneren

TyperTask

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: TyperTask.

Macrorecorders die muisbewegingen vastleggen, vereisen de nodige beveiligingen om te voorkomen dat op ongewenste plaatsen geklikt wordt en de uit te voeren macro in de soep loopt. Het automatiseren van toetsaanslagen is wat veiligheid betreft een stuk eenvoudiger.

TyperTask is zo'n programma. Je neemt er geen toetsaanslagen mee op, zoals bij een klassieke macrorecorder, maar definieert sneltoetsen of steno voor grotere stukken tekst. In zijn eenvoudigste vorm gebruik je het programma om bijvoorbeeld bij het typen van 'mvgr' altijd 'Met vriendelijke groeten' te laten verschijnen. Zo kun je een heel scala aan teksten koppelen aan korte lettercombinaties. Deze toepassingsvorm is ook handig voor het automatisch aanvullen van lange woorden die je vaak gebruikt, voor woorden die je altijd fout typt of voor programmacode in je favoriete script- of programmeertaal.

TyperTask kan niet alleen aan steno acties koppelen, maar ook aan toetscombinaties. Zulke acties kunnen bijvoorbeeld ook het starten van programma's of het openen van websites zijn (Run). Dat kan ook met meerdere tegelijk achter één sneltoets. Daarnaast kun je, ook niet onbelangrijk, vertragingen inbouwen (om bijvoorbeeld te zorgen dat een programma zeker is gestart), vensters activeren of klikken op specifieke coördinaten.

PluspuntenConclusie
  • sneltoetsen definiëren
  • automatisch aanvullen
Alle mogelijkheden maken TyperTask tot een handige metgezel voor bijna elke pc-gebruiker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie