Type-Fu

Een computerfanaat moet goed met het toetsenbord overweg kunnen. Type-Fu is een gratis webdienst om jezelf te leren blindtypen of om je ‘keyboardskills’ te verbeteren.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • direct beginnen
  • compleet
  • meerdere toetsenbordindelingen
  • Minpunten

Type-Fu bevat 23 niveaus voor het leren typen van letters. Op elk niveau is er een oneindig aantal oefeningen. Daarnaast zijn er negen niveaus voor het leren omgaan met getallen, tien voor het leren van (Engelse) woorden en in totaal 500 zinnen bestaande uit citaten en spreekwoorden om mee te oefenen.

De webapp oogt erg mooi en overzichtelijk. Aanmelden of registreren is niet nodig: je kunt direct beginnen. Je voortgang blijft dan ook opgeslagen via html5. Het is duidelijk wanneer je een fout maakt en tijdens het typen hoor je het geluid van een typemachine, wat erg fijn is. Onderaan de pagina bevindt zich een visuele representatie van het toetsenbord met daarbij aangegeven welke vinger je moet gebruiken om de toets in te drukken. Helaas wordt nergens duidelijk aangegeven hoe je je vingers precies moet neerleggen om met tien vingers te typen, maar in de animatie worden wel alle juiste vingers gebruikt.

Interessant zijn de grafiekjes. Die geven inzicht in je snelheid, accuraatheid en letters die je vaak verkeerd typt. Bovendien past Type-Fu de moelijkheidsgraad automatisch aan naarmate je beter wordt. Behalve qwerty ondersteunt Type-Fu ook dvorak, colemak, azerty en bépo.

Type-Fu is een erg goede webapp om beter mee te leren typen. Voor € 4,49 is Type-Fu ook te koop als app, in de Mac App Store of het Ubuntu Softwarecentrum. De webapp is echter net zo compleet en is gratis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: tools