abonneren

Twitter Counter

Statistieken kunnen je helpen om te achterhalen of je activiteiten op Twitter ook iets opleveren. Maak kennis met acht webdiensten die inzicht bieden in de invloed van jouw Twitter-account.

Deze webdienst begon ooit als een simpele teller die als een knop op je website werd weergeven. De knop gaf aan hoeveel volgers je had op Twitter en verwees door naar je Twitterpagina. Inmiddels is Twitter Counter een veelbezochte statistiekensite die is uitgebreid met diverse handige functies.

Het aanmelden bij Twitter Counter is eenvoudig dankzij de koppeling met Twitter. Met een freemium-account kan je statistieken bekijken van je tweets en je volgers van de laatste drie maanden. Een leuke functie van de website is de mogelijkheid om statistieken van jouw Twitter-account te vergelijken met die van andere gebruikers. 

Er is ook een top-100 waarin je kunt zien welk account de meeste volgers heeft, wie de meeste gebruikers volgt en welke tweets het populairst zijn. Ook handig zijn de widgets die je zelf eenvoudig kunt aanpassen en kunt insluiten op je eigen website.
Wie nieuwsgierig is naar meer informatie over ‘mentions’ of retweets en de statistieken wil inzien van een half jaar geleden, zal moeten uitwijken naar een premium-account, dat $ 17 per maand kost. Je hebt dan de beschikking over statistieken van het afgelopen jaar en de actuele statistieken worden elk uur ververst. Je kunt tevens statistieken exporteren als Excel-bestand. Ook kan je de gebruikmaken van Twitter Tracker, waarmee je statistieken kunt bekijken op basis van zoekwoorden en hashtags. Handig voor je persoonlijke interesses, maar ook zeer geschikt voor bloggers, journalisten of marketeers. Voor $ 5 per tracker kan je Twitter Tracker tevens met een freemium-account gebruiken.

Twitter Counter Pro kost $ 75 per maand, en biedt de mogelijkheid om een rapport te exporteren als pdf-bestand. Je kunt met Pro ook statistieken van vijf Twitter-accounts bijhouden. Pro Branded-gebruikers kunnen vanaf $ 150 per maand hun eigen huisstijl in de rapporten verwerken en statistieken van tien Twitter-accounts bijhouden. Dit kan worden uitgebreid tot maximaal 100 accounts voor $ 999 per maand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: twitter counter

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord