abonneren

Twitalyzer

Statistieken kunnen je helpen om te achterhalen of je activiteiten op Twitter ook iets opleveren. Maak kennis met acht webdiensten die inzicht bieden in de invloed van jouw Twitter-account.

De webdienst Twitalyzer baseert de Twitterstatistieken op jouw activiteit op Twitter en de betrokkenheid van je volgers gedurende de laatste zeven dagen. In de analyse wordt ook meegenomen hoe invloedrijk jouw tweets waren, hoeveel je hebt gedeeld en hoe hierop werd gereageerd, welke interactie erop volgde, en meer. Het resultaat van je activiteiten wordt op diverse manieren gevisualiseerd. Alle data worden real time gemeten en geanalyseerd.

Links op de pagina vind je een belangrijk palet waarmee je statistieken en rapporten kunt weergeven. De profielpagina van Twitalyzer biedt snel inzicht over de afgelopen zeven dagen, toont de impact van je handelingen op Twitter en geeft een cijfer voor de impact. Daarnaast worden ook topics getoond die relevant zijn voor jouw Twitteraccount en is er een overzicht met hashtags die jij hebt gebruikt.

Je kunt statistieken bekijken in het dashboard. Alle onderdelen van het dashboard kunnen naar eigen wens worden ingedeeld door ze naar de gewenste plek te slepen. Klik op een item voor meer informatie. Je kunt ook trends bekijken en de data aan de hand van diverse criteria met elkaar vergelijken. Zo kan je trends ontdekken en hierop inspelen. Statistieken en rapporten kan je bewaren op de website of exporteren als csv-bestand.

De dienst biedt nog veel meer interessante opties, zoals een top-25 met de invloedrijkste accounts of statistieken op basis van hashtags. Je kunt hierbij kiezen op basis van enkele locatie en onderwerpen. Ook fraai is de mogelijkheid om tweets in een horizontale tijdlijn te bekijken. Twitalyzer is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en biedt daarnaast een gestroomlijnde gebruikersinterface voor de iPad.

Twitalyzer biedt veel handige functies en je kunt ze allemaal zelf ontdekken tijdens een proefperiode van zeven dagen. Hierna moet je overstappen naar een betaald account. Het account Individual kost $ 19 per maand en is geschikt voor één Twitter-account. Business kost per maand $ 99 en biedt statistieken van tien Twitter-accounts. Agency werkt met honderd accounts en kost $ 199 per maand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags:

Laatste reactie