abonneren

Tweetstats

Statistieken kunnen je helpen om te achterhalen of je activiteiten op Twitter ook iets opleveren. Maak kennis met acht webdiensten die inzicht bieden in de invloed van jouw Twitter-account.

Wie houdt van fraaie staafdiagrammen, tagclouds en gedetailleerde grafieken is bij Tweetstats aan het juiste adres. De website is niet bijster spectaculair vormgegeven, maar biedt een uitgebreid overzicht van jouw activiteiten op Twitter. Tweetstats is gratis en kan direct worden gebruikt. Je hoeft hiervoor geen speciaal account te maken. Je typt je Twitter-gebruikersnaam in en drukt op de enter-toets. Het samenstellen van de grafieken kan enige tijd in beslag nemen omdat de website behoorlijk populair is en veel wordt gebruikt.

De Twitterstatistieken worden op de eerste pagina weergegeven. We zien een kleurrijk staafdiagram dat vertelt hoe actief we zijn geweest sinds onze aanmelding bij Twitter. We zien het gemiddelde aantal tweets per dag en per maand. Als we de muis over het staafdiagram bewegen krijgen we meer inzicht in het aantal maandelijkse tweets. Je klikt op een staaf in het diagram om de betreffende maand in detail te bekijken.

Ook de intensiteit waarmee je tweets publiceert wordt duidelijk weergegeven. We zie hierdoor precies op welke dagen en rond welk tijdstip we het meest actief zijn. Verder is er informatie over het aantal reacties en het aantal retweets dat we ontvingen en zijn er grafieken die duidelijk maken op welke dagen en tijden andere gebruikers de berichten ophalen van Twitter en welke aggregator hierbij werd gebruikt. 

Naast de grafieken is er een tagcloud met een overzicht van de meest gebruikte woorden in onze tweets. Klik op een tag en er verschijnt een overzicht van de tweets waarin dit woord voor komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: tweetstats