abonneren

Tweetgrader

Statistieken kunnen je helpen om te achterhalen of je activiteiten op Twitter ook iets opleveren. Maak kennis met acht webdiensten die inzicht bieden in de invloed van jouw Twitter-account.

Hoe invloedrijk ben jij op Twitter? Op welke plaats sta jij in de lijst met actieve Twitter-gebruikers? Tweetgrader rekent het eenvoudig voor je uit op basis het aantal volgers, het aantal tweets, retweets, enzovoort, maar hanteert daarbij een bijzonder algoritme om de data te interpreteren. De exacte details geeft de ontwikkelaar natuurlijk niet prijs, maar duidelijk is wel dat er zorgvuldig met de cijfers wordt omgesprongen om de analyse hout te laten snijden. Zo geeft het hebben van veel volgers bijvoorbeeld geen garantie om hoog te scoren als deze berichten nauwelijks bereik hebben. Verder leggen volgers die zelf ook hoog scoren meer gewicht in de schaal dan volgersmet een lage score. Het spreekt voor zich dat je hoger scoort als je veel tweets publiceert, maar als je dit met een zekere consistentie doet, pakt dat ook gunstiger uit in je score. Op de website van Tweetgrader is meer te lezen over de fascinerende wijze waarop de score tot stand komt.

Bezoek tweet.grader.com om de dienst zelf te proberen. Nadat je de naam van je Twitter-account hebt ingetypt worden de resultaten bliksemsnel weergegeven. Rechts in het venster vind je jouw score en links bovenaan kan je zien welke positie je hebt in de rankings. De samenvatting van je account bevat de optie Who else?, een grappige functie waarmee je kunt zien wie er op dezelfde dag als jij een Twitter-account maakten. Probeer tevens de Quick Follower Check, waarmee je controleert of een gebruiker je volgt op Twitter. Je kunt de functionaliteit van deze optie uitbreiden in ruil voor een tweet. 

Ook interessant is de Elite-lijst die is verdeeld in: Top Users, Top Women, Top Brands en Top Cities. De lijst wordt ieder uur opnieuw samengesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: tweetgrader

Nieuws headlines

Laatste reactie