abonneren

TweakVista

In PCM 9 vindt u 25 registerhacks waarmee u Vista naar uw hand zet. Ziet u het niet zitten om in het register te gaan pielen, dan kan het ook met een programmaatje: TweakVista.

In TweakVista zitten veel handige tweaks, verdeeld over elf categorieën. Er is een gratis versie (Basic) maar de volledige versie kost $19.95, oftewel ruim omgerekend 15 euro. Is dat te veel voor wat handigheidjes die u met wat moeite ook zelf voor elkaar krijgt? Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst zien wat TweakVista eigenlijk allemaal biedt.

Op het overzichtelijke welkomstscherm staan de laatste Vista-nieuwtjes en een half dozijn adviezen. Zo worden bij de eerste keer starten uw opstart- en afsluit-logbestanden gecontroleerd. Wanneer een bepaald programma er wel erg lang over doet om op te starten of af te sluiten, dan geeft TweakVista advies over wat wel en niet acceptabel is. Alles wat het programma doet, is opvallend doordacht en uitgebreid. Zo kunt u in de categorie Start up de programma’s die opgestart worden aan- of uitzetten, maar dat kunt u natuurlijk ook via msconfig doen.

Wat handig is aan TweakVista, is dat het ook van elke keer dat u het systeem hebt opgestart of afgesloten, de belangrijkste data bijhoudt. Zo kunt u zien dat het opstarten van uw systeem opeens 1,198 seconde langer duurt sinds u programma X hebt geïnstalleerd. Dat gevoel van uitgebreide degelijkheid blijft overeind als we de andere categorieën doorlopen.

PluspuntenConclusie
  • veel functionaliteit
  • degelijke interface met veel tips
Is TweakVista de aanschaf waard? Wel, wij sleutelen graag aan het register, maar ook TweakVista zal dankzij de vele handige tweaks niet ontbreken op onze pc.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie