Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

TuneUp Utilities 2010

Alle optimalisatietools beloven uw computer te versnellen, maar vaak zijn ze niet meer dan een schil om bestaande Windows-functies. Wij zijn dan ook benieuwd welke nuttige tweaks TuneUp Utilities voor onze pc in petto heeft.

Bij het opstarten van TuneUp Utilities worden we in het hoofdscherm meteen gewezen op een aantal problemen dat ons systeem zou hebben. Niet alle suggesties blijken steek te houden: zo stelt het programma voor om Gebruikersaccountbeheer in te schakelen. We hebben er in onze Windows-installatie echter bewust voor gekozen om deze uit te zetten. Gelukkig is de suggestie van TuneUp te verbergen. Andere tips volgen we wel op, zoals het beperken van netwerktoegang tot het register.

Om de prestaties van ons testsysteem te verbeteren loodst TuneUp ons door een wizard die vragen stelt over ons pc-gebruik. Aan de hand daarvan kan TuneUp functies die u niet vaak gebruikt uitschakelen. Zo wordt bijvoorbeeld de indexeerfunctie uitgeschakeld als u uw harde schijf weinig doorzoekt, of kunnen weinig gebruikte programma’s worden verwijderd. Ook bevat TuneUp een turbomodus, die onnodige processen uitschakelt terwijl u een spel speelt. Met 1-klik Onderhoud kunt u de meest voorkomende taken in één scherm zien en automatisch uit laten voeren. Tot slot kan TuneUp uw systeem ook automatisch onderhouden op een vooraf ingesteld tijdstip.

Het programma bevat een aantal storende taalfouten – en dan hebben we het niet over een Duitse afkorting als 'z.B.' (zum Beispiel) die niet is vertaald. TuneUp 1-klik Onderhoud noemt schijfruimte 'geheugenruimte' en vertelt ons dat het 830 MB geheugenruimte kan winnen door oude bestanden van onze schijf te verwijderen. Dit zorgt voor onnodige verwarring.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • nuttige opruimtools
  • processen handig uitschakelen
  • soms verwarrend
Om te zeggen dat het programma ons testsysteem echt versnelt, is wat te veel gevraagd. Wel bevat TuneUp Utilities een aantal nuttige opruimtools en kan de turbomodus overbodige processen tijdelijk of permanent uitschakelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie