abonneren

TuneUp Utilities 2009

Toen we TuneUp Utilities 2009 voor het eerst draaiden, schrokken we ons een hoedje. Het pakket ontdekte maar liefst 569 problemen op onze testlaptop. Het bleken gelukkig geen kritische fouten te zijn, maar we moeten toch zeggen dat het een stuk lekkerder voelt, zo'n opgeruimd systeem.

TuneUp Utilities 2009 bestaat uit een uitgebreide systeemwerkset die uw computer grondig analyseert, optimaliseert en in conditie houdt. Zo zijn er onder andere gereedschappen om de prestaties te verbeteren, geheugenruimte te winnen, ongebruikte onderdelen van Windows te verwijderen, problemen met het register op te lossen en automatisch opstartende programma's te beheren. Ook worden gereedschappen meegeleverd om uw schijf te defragmenteren, ongebruikte bestanden te vinden en verloren bestanden terug te halen. We kunnen niet bedenken wat er in deze gereedschapskist ontbreekt. Dit alles in één overzichtelijke gebruikersinterface.

Met 'TuneUp 1-klik Onderhoud' kunt u in één keer uw systeem op fouten controleren en optimaliseren. Als u dat nog te veel werk vindt, kunt u er ook voor kiezen dit automatisch, bijvoorbeeld elke week, uit te laten voeren. TuneUp Utilities heeft in versie 2009 verbeteringen gemaakt en uitbreidingen toegevoegd. Vernieuwd is dat het pakket bij het opstarten direct de prestaties, staat en onderhoud van het systeem laat zien. Verbeteringen zijn gemaakt in schijfdefragmentatie en uninstall manager. Met de Speed Optimizer kunt u uw systeem waar mogelijk versnellen en met de TuneUp Styler kunt u zelf een opstartscherm voor Windows maken. Ten opzichte van de 2008-versie zijn de verbeteringen handig, maar niet revolutionair.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik, maar toch gedetailleerd
  • zeer uitgebreid
  • overlap met standaard Windows-beheergereedschappen
Ondanks dat Windows zelf voor veel taken gereedschappen aan boord heeft, zijn deze niet altijd even makkelijk te vinden en te gebruiken. TuneUp Utilities brengt al deze taken, en meer, overzichtelijk op één plek bij elkaar. Extreem handig voor iedereen die niet dagelijks zijn systeem beheert maar het wel in conditie wil houden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie