abonneren

TrueCrypt 6.2a

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Ook u hebt gegevens die niet iedereen aangaan. Uw wachtwoorden en pincodes bijvoorbeeld, of privéfoto's. Het zou onprettig zijn als deze in verkeerde handen vallen. Met TrueCrypt versleutelt u deze gegevens, zodat ze veilig zijn.

TrueCrypt werkt met 'volumes'. Een volume kan een bestand, een partitie, een hele schijf, een usb-stick of een andere informatiedrager zijn. Met TrueCrypt maakt u zo'n volume − na invoer van het wachtwoord − toegankelijk als een schijfstation, maar alle informatie wordt direct versleuteld weggeschreven. U merkt hier niets van. Het pakket gebruikt daarbij alleen het werkgeheugen en er zullen tijdens dit proces nooit onversleutelde gegevens op uw schijf terechtkomen. Daarnaast kan het pakket zelfs uw hele Windows-systeemschijf versleutelen. Er wordt dan gevraagd naar het wachtwoord bij het opstarten.

Het pakket ondersteunt nogal wat versleutelingsmethoden: u kunt kiezen uit AES-256, Serpent en Twofish, die u allemaal ook nog eens kunt combineren als u dat wilt. Het resultaat is vrijwel onkraakbaar, mits u een goed wachtwoord hebt gekozen.

Het pakket kan ook verborgen volumes aan maken. Dit is een volume in een volume. Als u het volume opent en in plaats van het normale wachtwoord die van het verborgen volume invoert, kunt u bij deze gegevens. Een verborgen volume is handig in het geval dat u gedwongen wordt uw wachtwoord te noemen. U kunt dan het wachtwoord van het normale volume geven. Alle informatie in het verborgen volume blijft dan toch nog geheim.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • sterke beveiliging van uw gegevens
  • verborgen volumes
  • niet Nederlandstalig
Ook als u geen uitgebreide beveiligingsmethodes nodig hebt, is TrueCrypt een prima pakket om u extra beveiliging te bieden van uw gegevens. Zorg er alleen wel voor dat u uw wachtwoord niet kwijtraakt, want dan kunt u écht niet meer bij uw gegevens.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie