abonneren

True Image Home 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het aantal pakketten om backups mee te maken, rijst de laatste tijd flink de pan uit. Oude bekende Acronis bracht onlangs versie 2011 van True Image Home uit.

Met True Image Home kunt u backups maken van uw besturingssysteem, toepassingen, instellingen en al uw gegevens. Dit kunt u doen door het maken van backups van schijven, partities en delen van het bestandssysteem, waarbij u kunt kiezen uit diverse bestandscategorieën, zoals muziek, video, documenten en e-mails. Daarnaast kunt u kiezen uit volledige, incrementele en differentiële backupstrategieën. Het pakket backupt even gemakkelijk naar een lokale schijf als naar een netwerkschijf, een ftp-site, de Acronis online backupruimte of naar diverse verwisselbare media. In dit laatste geval worden deze automatisch opstartbaar gemaakt, zodat u altijd de herstelfunctie kunt uitvoeren door direct op te starten van de verwisselbare schijf of usb-stick.

Nieuw in versie 2011 zijn de gebruikersinterface, die veel gebruikmaakt van wizards, en de ondersteuning van usb 3.0-apparaten. Ook wordt er een aantal standaard backupschema's meegeleverd die voor vrijwel iedereen voldoende zijn. Het pakket integreert zich verregaand in Windows 7, waarbij de standaard meegeleverde Windows Back-up wordt vervangen. Met One-Click backup maakt het pakket vrijwel automatisch een backup voor u en met de non-stop backupfunctie is het vrijwel onmogelijk gegevens te verliezen.

Wat we jammer vinden, is dat het pakket geen WinPE-opstartschijven kan maken. Veel gebruikers zullen deze functionaliteit echter niet nodig hebben.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksgemak
  • functionaliteit
  • geen WinPE-opstartschijf maken
Acronis True Image Home 2011 is een prima backuppakket dat voldoende functionaliteit en zekerheid biedt om uw gegevens tegen verlies te beschermen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord