abonneren

True Image Home 11

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Belangrijke gegevens moeten zo veilig mogelijk opgeslagen worden, dat is altijd al zo geweest. Zeker als je bedenkt dat beschrijfbare schijfjes en harde schijven verre van oneindig meegaan. Daarom hameren we in PCM regelmatig op het belang van het maken van back-ups van uw belangrijke data.
Acronis is al jarenlang een grote speler op deze markt en komt nu alweer met de elfde versie van hun back-up product Acronis True Image Home.

Validatie

Dat men in de afgelopen tien versies de basis goed onder de knie heeft gekregen is duidelijke te zien aan dit gelikte product. Zo kan een gemaakte back-up gevalideerd worden, kunnen back-ups netjes ingeroosterd worden en zijn er opvallend veel slimmigheidjes aanwezig. Acronis Home 11 kan een deel van een harde schijf opvoeren als een nieuwe partitie waar Windows en andere programma's niet bij kunnen. Deze 'Acronis Secure Zone' speelt een hoofdrol. Zo kan hij worden gebruikt om back-ups wat veiliger in op te slaan en de handige Try & Decide functie te gebruiken.

Try & Buy?

Try & Decide is de functie die de meeste vernieuwing brengt. Het maakt van het systeem in wezen een sandbox. Alle wijzigingen die aan het systeem worden aangebracht kunnen desgewenst ineens worden teruggedraaid. Dit helpt het systeem aanmerkelijk veiliger te maken. Acronis Home kan ook draaien als het besturingssysteem niet meer werkt. Simpelweg tijdens het booten op F11 drukken, de recentste back-up terug laten zetten en u kunt weer verder. Ook kan er van de cd zelf geboot worden om zo back-ups terug te zetten. Helaas zijn er, net als bij versie 10, sommige systemen waarbij de cd niet wil opstarten, en dan wordt het lastig een back-up terug te zetten vanaf de cd. Dit geldt echter maar voor een handjevol systemen, maar waar het precies aan ligt is ons niet duidelijk.

Verhoogde waarde

We vinden de Acronis producten DriveCleanser, File Shredder en System Clean-up ook terug in deze suite, wat de waarde van het pakket nog eens extra verhoogd. Het behouden van bestanden tijdens een herstel operatie, het maken van images van elk type bestandssysteem en het herstellen van enkele bestanden uit een image maken de software ook nog eens extra gebruiksvriendelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer functioneel
  • bruikbare extra's
  • gedeeltelijk herstel mogelijk
  • boot-cd start niet op alle systemen op
Acronis True Image 11 Home is een zeer uitgebreide back-up suite waarmee u allerlei soorten back-ups kunt maken en beheren. Er zijn heel veel mogelijkheden en opties, en we zijn ook gecharmeerd van de Secure Zone. Al met al een aanrader!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: