abonneren

Trend Micro Titanium Internet Security 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

Qua prijs is Trend Micro bijna niet te verslaan. Met een prijs van € 40 (één pc) of € 50 (drie pc's) wordt het niet veel goedkoper. Helaas blijkt de detectie dit jaar niet bij te blijven met moderne malwareaanvallen. De real world-test wordt goed doorstaan, maar met onbekende malwaresets kan het pakket niet zo goed overweg. Daarnaast scoort Trend Micro het laagste resultaat op de detectie van ongewenste software. Opvallend, want het bedrijf adverteert juist met een nieuwe Fake Antivirus Cleaner die de opruiming van nepantivirus zou moeten verbeteren. Daarnaast is het ook een van de traagste pakketten in de test, met een systeemvertraging van 4,3%. Als enige voordeel telt de minimale impact op opstart- en afsluittijden.

Trend Micro heeft wel een aantal aardige functies toegevoegd. Zo kun je gratis een jaar lang gebruikmaken van 2 GB online opslagruimte (SafeSync). De nieuwe System Tuner is een ingebouwde tool à la iolo System Mechanic, die je systeem kan opschonen. Ook nieuw is Secure Erase, om bestanden definitief te verwijderen. De interface is niet veel veranderd (het komt wat klein en gedrongen over), maar kan nu wel worden voorzien van skins.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • aardige nieuwe functies zoals backup
  • erg goedkoop
  • detectie en schoonmaak achterhaald
Trend Micro komt dit jaar niet mee met de beveiliging. De nieuwste aanvallen worden slecht tegengehouden en vooral de schoonmaak blijft achter. De online backup is een leuk extraatje, zeker in deze prijsklasse.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie