Trend Micro Internet Security 2015

Trend Micro heeft de vormgeving van zijn softwarepakket Internet Security radicaal omgegooid. De ontwikkelaars hebben in plaats van een donker uiterlijk nu gekozen voor een lichtere kleurstelling. Hierdoor oogt de interface een stuk overzichtelijker.

Eigen achtergrondafbeeling toevoegen

Net als in de vorige editie kunnen gebruikers desgewenst een eigen achtergrondafbeelding toevoegen. In het midden is een ronde scanknop aanwezig waarmee je direct een snelle scan uitvoert. Uiteraard is het ook mogelijk om je volledige systeem te conteroleren of alleen een specifieke map onder de loep te nemen.

AV-TEST Trend Micro

Net als een aantal andere virusscanners in deze test, heeft AV-TEST een maximale score aan Trend Micro toegekend. De functie Gezondheidscontrole checkt het systeem op eventuele kwetsbare plekken. Verder probeert deze functie de opstarttijd te versnellen, schijfruimte te winnen en privacygegevens op te ruimen. Trend Micro bevat ook een zogeheten privacyscanner om je privacy op sociale netwerken te controleren. Hiervoor dien je een toolbar in de browser te installeren. Wat ons betreft een overbodige functie, aangezien je van ieder sociaal netwerk net zo gemakkelijk even alle instellingen kunt nalopen. Verder biedt Trend Micro een bestandsvernietiger en ouderlijk toezicht aan. Met laatstgenoemde functie blokkeer je bepaalde webinhoud voor kinderen en kun je online activiteiten monitoren.

Ongepaste afbeeldingen blokkeren

Daarnaast blokkeert Trend Micro ongepaste afbeeldingen. Meer opties zijn er in Trend Micro Internet Security aanwezig. We vinden het ietwat teleurstellend dat deze softwareontwikkelaar niet de moeite heeft genomen om een eigen firewall te ontwikkelen. Trend Micro leunt namelijk volledig op de ingebouwde firewall van Windows. Deze softwareontwikkelaar heeft met Maximum Security overigens ook een pakket uitgebracht waarmee je mobiele apparaten kunt beveiligen en backups naar de cloud kunt wegschrijven.

Volgende pagina: Conclusie virusscanners

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, virus, virusscanners, afbeeldingen blokkeren, trend micro internet security 2015, av-test