abonneren

Trend Micro Internet Security 2010

Trend Micro staat bij ons bekend als grootverbruiker van systeembronnen. Weet de nieuwe versie deze honger te beperken?

In het gebruik

Een grote naam die in onze vorige test een van de zwaarste producten was: Trend Micro heeft dit jaar wat goed te maken. Helaas zorgt het programma voor een aanzienlijk prestatieverlies van 11 procent op onze testopstelling. Het geheugengebruik is niet erg hoog, maar de detectie laat het afweten: op Norman na laat Trend Micro de meeste malware en spyware door. De gedragsdetectie is niet slecht, maar weet de reputatie van het pakket niet meer te redden.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Trend Micro ligt op 100% voor bekende malware, 95,1% op onbekende malware en 88,1% op ad- en spyware. Het scoort 3 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Trend Micro 5 punten voor malware en 4 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Trend Micro is 11%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Trend Micro een snelheid neer van 6,28 MB/s voor de achtergrondscanner en 13,98 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 18,7 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • accurate gedragsdetectie
  • zwaar pakket
  • malwaredetectie niet zo goed
De detectie van Trend Micro is niet zo goed en het prestatieverlies hoog. Voor de 50 Euro die dit pakket kost kunt u veel betere software krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie