TP-Link AV200 Mini Powerline Adapter Starter Kit

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
TP-Link heeft heel wat netwerkproducten in zijn assortiment zitten, maar het merk zelf is nog relatief onbekend. Er zijn dan ook nog maar weinig shops die de AV200 Mini Powerline Adapter Starter Kit verkopen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze powerline set is heel basaal. Je krijgt twee 200 Mbit/s homeplugs die al standaard met elkaar gepaird zijn. Ze zijn niet uitgerust met een switch of wifi. Dat is op zich niet erg, want deze set doet precies wat hij moet doen, en dat ook nog eens razendsnel.

Een iso-bestand van meer dan 5 GB wordt met een snelheid van meer dan 4 MB per seconde over het lichtnet gestuurd. Dat is flink wat sneller dan de concurrenten, die 1 MB of zelfs wel meer per seconde lager liggen.

Ook bij het kopiëren van een map met mp3's is deze adapter kit sneller dan menig concurrent: 3,8 MB per seconde. Gemiddeld zitten concurrenten ook hier 1 MB of meer per seconde lager.

Alleen bij het kopiëren van heel veel kleine bestanden lukt het TP-Link niet om sneller te zijn dan de concurrentie. De set scoort 0,15 MB per seconde. Dit is een gemiddelde snelheid die de concurrentie ongeveer ook haalt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • gunstig geprijsd
  • basaal
De AV200 Mini Powerline Adapter Starter Kit van TP-Link is supersnel en ook nog eens bijzonder scherp geprijsd. Een gouden combinatie.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Netwerk

Tags: