abonneren

Touch2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Microsoft probeert met Windows Mobile 6.5 een inhaalslag te maken op de iPhone en Android. Maar of dat lukt...?

Met de Touch2 hebben we één van de eerste Windows Mobile 6.5-smartphones in handen. Windows Mobile 6.5 is een noodgreep om het gat tussen Windows Mobile 6.1 en Windows Mobile 7.0 (verwacht eind 2010) te vullen. Toch is het tekenend dat een van de grote verbeteringen (de nieuwe interface van Windows Mobile) door HTC compleet genegeerd wordt. De Touch2 wordt dan ook gewoon met TouchFlo uitgeleverd, dat we al kennen van voorgaande HTC-modellen.

De Touch2 ligt prettig in de hand. Het toestel is even dik als de iPhone, maar minder hoog en breed. Dat komt vooral door het kleinere scherm (2,8 inch), maar toch blijft de Touch2 goed bruikbaar. Met de stylus weliswaar, want Windows Mobile 6.5 is nog steeds niet geschikt voor vingerbediening -- een grote misser van Microsoft, als u het ons vraagt. De toetsen aan de voorzijde hebben een prettig drukpunt. Interessant is de zoombalk onder het scherm waarmee we op websites in kunnen zoomen. Deze werkt in de praktijk redelijk goed.

Op de hardware van de Touch2 is weinig aan te merken: we noteren 3G, wifi, bluetooth, gps, micro-sd-slot en een 3,2-megapixel camera (helaas zonder autofocus en flitser). Ook prettig: naast een mini-usb-connector voor het laden en synchroniseren kent de Touch2 een 3,5mm-aansluiting. De achilleshiel van deze smartphone is duidelijk het besturingssysteem. Enkele jaren geleden zou de Touch2 hoge ogen gegooid hebben, maar met de huidige concurrentie doet de stylusprikkerij in Windows Mobile bijna archaïsch aan. Onder de motorkap is er in Windows Mobile maar weinig veranderd en HTC kan dat niet verbloemen, ook al doet de Taiwanees zijn best. Zo wordt de Touch2 standaard met de Opera-browser geleverd en heeft HTC een superieure multimedia-applicatie meegeleverd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geavanceerde hardware
  • koptelefoonuitgang
  • HTC-software
  • geen echte vingerbediening
  • matige camera
Voor een Windows Mobile-smartphone is de Touch2 zeker niet slecht: HTC heeft zijn best gedaan véél functionaliteit in een kleine behuizing te plaatsen. Alleen de matige camera stelt teleur. De grote vraag is of u op dit moment überhaupt nog wel een Windows Mobile-smartphone moet kiezen. Tot Windows Mobile 7.0 uit is, zijn wij geneigd deze vraag met een 'nee' te beantwoorden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: