Touch Diamond

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Touch Diamond van HTC herbergt enorm veel functies in een uiterst kleine behuizing.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze telefoon wordt voornamelijk via het touchscreen bediend, ofwel met uw vingers ofwel met een stylus, en het speerpunt van deze telefoon is dan ook de TouchFlo 3D-interface. Als alles goed is ingesteld, bevindt u zich in een mooie en vloeiende omgeving die u snel kunt bedienen met uw vingertoppen.
TouchFlo 3D is een uitstekend idee, maar in gebruik blijkt de techniek niet zo toegankelijk en robuust als de interface van de iPhone. Vaak heeft de telefoon zijn eigen idee over wat u precies wilt: tijdens de test eindigen we te vaak met een verkeerde selectie of een onbedoeld telefoongesprek. Ook wil de telefoon zo nu en dan voor een fractie van een seconde bevriezen.
Wie houdt van de kracht en flexibiliteit van het Windows Mobile-besturingssysteem maar niet meteen een pda-achtige smartphone wenst, heeft aan de Touch Diamond een perfecte reisgenoot. Bent u eenmaal gewend aan de kleine eigenaardigheden, dan is de Touch Diamond een indrukwekkend apparaat.
Het scherm biedt een volledige vga-resolutie, tweemaal zo hoog als alle andere smartphones in deze test. Hierdoor is de tekst vloeiend en leesbaar en zien de graphics er indrukwekkend uit.
De Opera 9.5-browser is eenvoudig te doorgronden. Tweemaal tappen zoomt in en uit, uw vinger rond de vierwegscursor vegen zorgt voor een snelle en accurate beheersing van het zoomniveau. De ingebouwde accelerometer roteert automatisch uw browservenster naar landschapsmodus wanneer u de telefoon kantelt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gewaagde gebruikersinterface
  • bescheiden afmetingen
  • fm-radio
  • twee gebruikersinterfaces
  • korte accuduur
  • frustrerende bediening
Met a-gps, bluetooth, wifi en hsdpa (7,2 Mbit/s) is de Touch Diamond een mooie en krachtige telefoon, zij het met de nukken van Windows Mobile.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags: