abonneren

Total Video Converter

Om onderweg video te kijken op smartphone of tablet, moet je op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit en bestandsomvang. Dataverkeer en micro-sd opslag zijn niet goedkoop, maar de videobestanden moeten er wel zo goed mogelijk uitzien. In PCM 5 testen we daarom 8 videoconverters, met vandaag: Total Video Converter.
Score
40
  • Pluspunten
  • Minpunten
  • geen ondersteuning CABAC
  • omvangrijke bestanden

None

Het is maar goed dat je Total Video Converter vijftien dagen gratis mag uitproberen. Je zult dan ook tot de conclusie komen dat deze converter het geld niet waard is.

Als je de rommelige interface bekijkt, lijkt het net of deze converter tot veel in staat is. In principe is dat ook wel zo. Je kunt verschillende bestanden tegelijkertijd importeren en er aparte exportprofielen aan toekennen. Daarnaast zijn er tal van templates voor allerlei apparaten en bestandsformaten en kun je je eigen templates toevoegen.

Het instellen van de encoder gaat eenvoudig, tot het moment dat je een keuze moet maken voor een specifieke videocodec. Je wordt dan geconfronteerd met een lijst aan mogelijkheden, maar als je daaruit een keuze maakt, is het maar de vraag of die codec ook daadwerkelijk wordt gebruikt of werkt. Als je de juiste templates hebt samengesteld, is het resultaat wisselend.

Total Video Converter ondersteunt niet de betere encodeermethode CABAC voor h.264 en probeert dat te compenseren door voor een hoog level te gaan in het baseline profile. Dit stelt je in staat om hogere bitrates te selecteren om de kwaliteit te behouden. Selecteer je lage bitrates, dan worden deze automatisch verhoogd, wat leidt tot grote bestanden en een hoge waarde voor het aantal bits per pixel. Dan nog is de kwaliteit niet opperbest. Daarnaast werkt de functie om de video te deïnterlacen niet altijd goed, waardoor je de beeldlijnen duidelijk ziet bij het afspelen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: converters

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord