abonneren

Total Commander 7.50

Total Commander bestaat al sinds de jaren 90, toen de Windows 3.1-verkenner nog zo onhandig werkte dat een alternatief onontbeerlijk was. Anno 2009 moet versie 7.50a de concurrentie aangaan.

De filemanager Total Commander heeft een venster dat in tweeën is gedeeld. Hierdoor kunnen zowel de bron- als doelmappen overzichtelijk in beeld gebracht worden. U kunt kiezen voor diverse weergavemogelijkheden, zoals een lijst met bestanden, thumbnails en een uitgebreide weergave met bestandsattributen. Naast mappen kan het pakket ook andere bronnen op het netwerk laten zien, ftp-sites of zelfs een andere computer die via een parallelle kabel is aangesloten. In de twee bestandsvensters selecteert u bestanden en mappen, die u vervolgens kunt kopiëren, wissen, verplaatsen, bekijken, aanpassen en vergelijken.

Daarnaast bevat het pakket een slimme hernoemfunctie om de naam van meerdere bestanden tegelijkertijd te veranderen, kan het mappen en ftp-sites synchroniseren en biedt het uitgebreide zoekfunctionaliteit door middel van regular expressions, wildcards en alle bestandsattributen en -eigenschappen. Er is ingebouwde ondersteuning voor het bekijken van vrijwel alle bestaande compressieformaten, waaronder zip, arj, lzh, rar, uc2, tar, gz, cab en ace. Mocht dit niet voldoende zijn, dan maakt de pluginstructuur van het pakket het altijd nog mogelijk een plugin van een derde partij te gebruiken. Ook kan het pakket bestanden splitsen en samenvoegen en kunnen bestanden in uue-, xxe- en mime-formaat gecodeerd en gedecodeerd worden. Total Commander is zeer uitgebreid configureerbaar. Voor vrijwel alles is wel een instelling te vinden, u kunt het pakket dus precies laten werken op de manier die u het prettigst vindt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • efficiënt
  • prijs
Total Commander is voor de veeleisende gebruiker een pakket dat veelvoorkomende handelingen een stuk efficiënter uit kan voeren dan mogelijk met de standaardtools die in Windows aanwezig zijn. De prijs is wel pittig voor een product dat functioneert als vervanging van de (gratis) Windows Verkenner.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord