abonneren

Toshiba AT300 quadcore Tegra 3-tablet

Zo lang als het duurde voordat voorganger AT200 bij ons uitkwam zo snel is Toshiba deze keer met de komst van de AT300. Een Android 4-tablet gebaseerd op het Nvidia quadcore Tegra 3-platform.
Score
90
  • Pluspunten
  • prijs
  • slank uiterlijk
  • prestaties
  • Minpunten
  • stroef scherm

None

Een fraai Android-tablet dat uitstekende prestaties combineert met een elegant uiterlijk en een goede prijs.

Uiterlijk verschilt de Toshiba AT300 niet veel van voorganger AT200. Vanbinnen des te meer. De AT300 bevat een uitstekend presterende Tegra 3 quadcore-processor die samen met Android 4 presteert zoals je het zou verwachten. In de benchmarkresultaten overtreft de AT300 de andere Tegra 3-tablets die we tot nu toe gezien hebben en ook de responsiviteit van Android is uitstekend. Ook de 5 MP-camera aan de achterkant zowel als de 2 MP camera aan de voorkant kunnen zich meten met die van de ook van een Tegra 3 voorziene Asus Transformer.

Net als de AT200 is de AT300 slank en licht. Met een geribbelde metaalachtige achterkant ligt de tablet prettig in dehand. De bedieningsknoppen zijn beter te gebruiken. De AT300 is ietsje groter, 2 mm dikker en 46 gram zwaarder. In vergelijking tot andere tablets nog altijd licht en dun.

De AT300 heeft een micro-usb-aansluiting en een micro-hdmi voor het afspelen van video op een groot scherm. Afgezien van het geluid van een enkel mkv-bestand speelt de AT300 de gebruikelijke videoformaten probleemloos af. Van de geluidskwaliteit van de speakers in onderrand zijn we niet onder de indruk.

Er is een normaal sd-kaartslot waar sd-kaartjes tot 128 GB in kunnen. Zo kun je de 16 GB aanwezige opslagcapaciteit nog flink uitbreiden. Opvallend is de wat overmaatse stekker die in de dockingpoort moet om de tablet te laden. Het usbsnoer is bovendien dusdanig stug dat het niet lekker zit met de tablet aan de lader. Toshiba specificeert 10 - 12 uur accudur wat in de praktijk haalbaar lijkt.

Toshiba gebruikt voor het aanraakscherm Gorilla glas dat goed bestand is tegen krassen. Opmerkelijk is dat het oppervlak stroever aanvoelt dan we bij andere tablets gewend zijn. Iets dat overigens na enig gebruik en gepoets wel minder wordt. Het voordeel is wel dat het scherm ook iets minder reflecterend is.

Toshbia levert de AT300 met aardig wat extra apps zoals een mediaplayer, een internet radio, fraaie filemanager en ThinkFree office voor het bewerken van documenten, spreadsheets en presentaties. Net als bij de AT200 ook hier een een digitale gebruikershandleiding.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: Toshiba