abonneren

Review: Topmodel met gebreken, Huawei Ascend P7

Huawei kwam recent met een nieuw vlaggenschip voor de smartphonemarkt, de Ascend P7, de opvolger van de behoorlijk succesvolle Ascend P6 van afgelopen jaar. In de praktijk zitten er wat haken en ogen aan dit goed betaalbare nieuwe topmodel.
Score
70
  • Pluspunten
  • Mooi ontwerk
  • Full HD-paneel
  • Goedkoop
  • Minpunten
  • Software nog vrij buggy
  • Camera valt wat tegen

None

De interface is helemaal op de schop gegaan vergeleken met de vorige generatie toestellen, wat qua uiterlijk een verbetering is. Het lijkt er op dat nog niet alle bugs uit de software zijn gehaald. De interface heeft regelmatig last van vertragingen. Ook bleek dat telefoontjes en WhatsApp-berichten niet altijd even goed werden afgehandeld.

Als je het toestel voor de eerste keer ziet, dan is het meteen duidelijk dat Huawei de nadruk sterk op het uiterlijk heeft gelegd. Opvallend zijn de zeer geringe dikte en het strakke design. De glazen achterkant geeft eveneens een luxe uitstraling. Hij doet wel behoorlijk veel denken aan een kruising tussen een iPhone en een toestel uit de Xperia Z-lijn van Sony.

Bijna alles in eigen hand

De adviesprijs van de Ascend P7 bedraagt slechts € 449, maar is op het moment voor zo’n € 370 te koop. Je krijgt hiervoor een toestel met een Full HD-scherm. Dat is vergelijkbaar met de Nexus 5. Huawei kan toestellen laag in de markt zetten, omdat het veel onderdelen gebruikt die ze zelf maakt of laat produceren door dochterbedrijven, bijvoorbeeld de processor: die is van HiSilicon, een dochterbedrijf van Huawei. Hier gaat de vergelijking met de Nexus 5 overigens wel wat mank, want die heeft een veel krachtiger Snapdragon 800-processor aan boord. De Kirin 910T-processor in de Huawei maakt nog gebruik van een inmiddels wat verouderde architectuur (Cortex-A9), maar kan de functionaliteit van het toestel wel naar behoren aan. Mede door de wat verouderde processor (en het gebruik van een 28nm productieproces) is de accuduur goed.

Lees ook: 'Veilige' privacy-smartphone Blackphone binnen 5 minuten gehackt

Matige camera

Qua uiterlijk is er wat ons betreft weinig mis met de Ascend P7, maar aan de camera had het bedrijf echter wel wat meer aandacht mogen besteden. Die heeft op het eerste gezicht een prima resolutie van 13 megapixels, maar in de praktijk wordt hier niet het maximale uit gehaald. Foto’s zijn flets, donker en richting de randen zelfs wat onscherp. De camera aan de voorkant heeft een nog niet eerder vertoonde resolutie van 8 megapixels. Ideaal voor ‘group selfies’ volgens Huawei. Die camera levert beduidend betere foto’s op. Voor beide camera’s geldt echter dat je de functie ‘Mooi maken’ het best helemaal uit kunt zetten. Die doet meer kwaad dan goed.

Voor meer informatie: www.huawei.com

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Smartphones

Tags: huawei smartphone , Huawei P7, huawei ascend p7 review nederlands, huawei ascend p7 vergelijk , Huawei Ascend P7, huawei ascend p7 prijs, huawei ascend , huawei ascend p7 specs, huawei ascend review , huawei ascend p7 review dutch , smartphone huawei, huawei ascend p7 review, smartphone huawei review , huawei ascend p7 hoesje