abonneren

Tomtec Excellent 7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specficaties
Tomtec biedt goedkope tablets nu met Android 4.0.3 De Excellent 7 is een schattig compacte tablet die plezierig in de hand ligt ook dankzij de rubberachtige coating aan de achterkant.
Score
60
  • Pluspunten
  • handzaam formaat
  • Minpunten
  • schermkwaliteit

None

Een heel aardig tabletje voor een redelijke prijs om onderweg wat te internetten, een spelletje te spelen, of een videotje te kijken.

De tablet is duidelijk bedoeld voor verticaal gebruik ook al omdat er nog vier aanraaktoetsen zijn voor standaard android handelingen. Android gedraagt zich op dit apparaat alsof het een telefoon is. Het standaard appmenu net als de google zoekbalk bevinden zich onder en boven aan het scherm en blijven daar ok ook als je de tablet horizontaal houdt. Niet heel erg want ook de beperkte hoeveelheid pixels van 800 x 480 laten niet zoveel schermruimte over. De statusbalk met de drie standaard Android toetsen terug, home en actieve apps verplaatst zich wel bij het kantelen van het scherm.

De bediening met het capacitieve touchscherm gaat prima. Wel is de kijkhoek van het tft-scherm beperkt als je er niet recht opkijkt veranderen de kleuren snel. De beeldkwaliteit is redelijk. De frontcamera heeft een matige beeldkwaliteit, zowel in kleur al in scherpte en is eigenlijk alleen geschikt voor het chatten.

Prestaties
De prestaties van de ARM-processor op 1GHZ zijn redelijk. De tablet is snel genoeg om een spel als Angry Birds te spelen. Video afspelen gaat in veel gevallen goed. Bij sommige HD-video’s hapert het beeld soms een beetje. Via de hdmi-aansluiting speel je video’s ook af op een groot beeldscherm. Browsen gaat niet heel erg snel en de schermruimte is beperkt.

Micro usb met kabeltje voor normale usb aansluiting. De ingebouwde 4 GB opslagruimte kan worden uitgebreid meteen microsd-kaartje.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: