abonneren

TMPGEnc Dvd Author 3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
U bent allang geen uitzondering meer als u van vakantie terugkeert met ruim duizend foto's en zeven uur aan videomateriaal. Maar dan?

Wilt u in de toekomst nog kunnen genieten van deze vastgelegde herinneringen, dan is het zaak een mooie selectie te maken en die op dvd te branden. Een dvd-authoringpakket kan u daarbij helpen. We gaan een vakantie-dvd maken met als extra een foto dia show met TMPGEnc Dvd Author 3 van Pegasys.

De makers van dvd author 3 houden niet van omslachtigheid. Alles is erop gericht om snel resultaat te leveren. Dvd author is vroeger ontstaan om dvd's om te zetten naar divx-bestanden. Illegale dvd's konden door dit programma eenvoudig worden voorzien van bijpassende ondertiteling. Tmpgenc dvd author importeert alles behalve de nieuwe hd-bestandsformaten. Afbeeldingen kunnen individueel of per folder worden geïmporteerd en dat vinden we erg handig. Er zijn minimale functies om bestaand videomateriaal te bewerken. Wel kunt u extra ondertiteling toevoegen of extra audiotracks. Het aanbod aan menu's is beperkt, maar op de website van Pegasys kunt u meerdere menu's en buttons downloaden. De navigatie van het menu kunt u geheel naar eigen hand zetten. Bent u klaar, dan kan het programma een test uitvoeren of alles goed is gelukt. Afbeeldingen kunnen niet op de dvd worden gearchiveerd, waardoor u een alles-in-één archivering mist. Tmpgenc dvd author kan niet branden naar blu-ray.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • handig afbeeldingen importeren
  • extra soundtracks en ondertitels toe te voegen
  • geen HD ondersteuning
  • minimale bewerkingsfuncties
  • geen blu-ray ondersteuning
Hoewel dvd author 3 hier en daar prettig werkt, kan het pakket niet opboksen tegen de concurrentie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: