abonneren

Titanium Internet Security 2011

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om écht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: Trend Micro Titanium Internet Security 2011.

Ten opzichte van vorig jaar heeft het pakket van Trend Micro niet alleen een naamsverandering ondergaan, maar ook de detectie is flink verbeterd. Op techniek scoort het pakket beter en de interface is nog eenvoudiger dan vorig jaar, maar opvallend is wel dat de antispamfunctie bij een standaardinstallatie niet wordt ingeschakeld. Trend Micro heeft ook een firewall, maar dit is grotendeels een schil om de Windows Firewall met enkele extra functies.In cijfers

De systeembelasting van Trend Micro Titanium Internet Security 2011 is 14%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 98,4% op onbekende malware. Het pakket scoort 16 punten voor de techniek en 8,5 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 16,5 MB/s en bij handmatige scans 23,1 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 76,2 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudige interface
  • goede bescherming
  • hoge systeembelasting
De systeembelasting is onverminderd hoog, net als vorig jaar en het jaar daarvoor. Het pakket eindigt mede daardoor toch weer in de middenmoot.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags: