abonneren

TinyTask

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: TinyTask.

Aan schijfruimte en geheugen hebben maar weinig pc-gebruikers een gebrek. Toch rechtvaardigt dat niet het over de balk smijten van die ruimte, iets waaraan alle grote softwaremerken zich schuldig maken. Programmeurs die met een minimum aan code een klus klaren, kunnen we dan ook altijd waarderen.

De makers van TinyTask behoren tot die categorie. In slechts 32 kB stoppen zij een eenvoudige, maar vaak effectieve macrorecorder en-compiler. Wie het programma start en op de opnameknop klikt, neemt daarmee alle muishandelingen en toetsaanslagen op. Een tweede klik op Record beëindigt dit proces. De opgenomen handelingen kun je vervolgens opslaan voor hergebruik binnen TinyTask of compileren tot exe-bestand dat je bijvoorbeeld snel vanaf het bureaublad kunt starten. Afspelen kan TinyTask in de opgenomen snelheid of razendsnel.

Het zal duidelijk zijn dat in zo’n klein programma nauwelijks veiligheidscontroles worden ingebouwd en dat kan zich onder allerlei omstandigheden wreken. Zo zijn macro's afhankelijk van de resolutie waarin ze zijn opgenomen en willen ze op topsnelheid soms handelingen uitvoeren op applicaties die nog aan het starten zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • klein en snel
  • compileren als executable
  • weinig veiligheidschecks
  • niet veel mogelijkheden
Voor eenvoudige klusjes is TinyTask een leuk gratis hebbeding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord