abonneren

TF100: Asus Windows 8-tablet met 11 uur accuduur

Asus heeft al een goed huisje gevonden voor de zojuist door Intel aangekondigde Bay Trail Atom-processor. De Asus Transformer Book T100 is een 10,1-inch hybride tablet op Windows 8.1 die maar liefst 11 uur op één acculading meegaat.

Asus heeft met de TF100 een interessant product in handen. Aanvankelijk lijkt het om een mini-laptop te gaan met een 10-inch scherm, maar in een handomdraai klik je het scherm los om deze vervolgens als tablet te kunnen gebruiken. De Aziaat heeft de dood verklaard aan Windows RT en draait op de TF100 dan ook het volwaardige Windows 8.1 besturingssysteem. Dat dit besturingssysteem vlotjes aanvoelt komt door de gloednieuwe quadcore Bay Trail Atom-processor.

Om de tablet zo goedkoop mogelijk te houden (32GB voor $349!) heeft Asus wel wat concessies gedaan. Het touchscreen heeft een matige resolutie van 1366x768 en de behuizing voelt behoorlijk plastic aan. Gelukkig heeft Asus wel een microsd-slot en usb3.0-poort geplaatst. Wanneer de TF100 in de winkels ligt is nog niet bekend.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Tablets

Tags: tablets