abonneren

TeamViewer

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Alles is binnen handbereik via internet. Maar wat als u nu net vergeten bent dat belangrijke Word-bestand mee te nemen naar uw werk? Een remote access client zoals TeamViewer is dan een uitkomst.

TeamViewer is een bekende naam en heeft wereldwijd inmiddels meer dan honderd miljoen gebruikers. En het leuke van het pakket is dat het voor persoonlijk gebruik gratis is! De persoon die u wilt helpen, moet ook TeamViewer installeren om een verbinding te kunnen maken. Tijdens de installatie dient u een wachtwoord op te geven waarmee iemand uw computer kan overnemen.

TeamViewer behoeft geen portforwarding in uw router, maar kan direct gebruikt worden na de installatie. Er wordt gebruikgemaakt van een 256-bits aes-versleuteling. Na het openen van het programma ziet u onder Wachten op sessie een nummer staan van negen cijfers. Om iemand verbinding naar uw computer te laten maken, hoeft u alleen deze code op te lezen. De persoon die u wil helpen, kan vervolgens uw scherm overnemen met de code die in het scherm staat of eventueel met het vaste wachtwoord dat tijdens de installatie is ingegeven. Een groot voordeel hiervan is dat dit wachtwoord altijd hetzelfde blijft, waardoor u een vaste lijst met partners kunt aanmaken en via een online console kunt zien of een partner online is. Desgewenst kunt u dan meteen de computer overnemen.

Het beheer van de andere computer gaat snel en gemakkelijk en daarbij zijn er ook nog mogelijkheden om een bestandsoverdracht te doen tussen de twee partijen. Ook kan er met elkaar gecommuniceerd worden door middel van voice-over-ip of via de webcam. Een van de leukste opties is Van kant wisselen, waarmee u feitelijk de rollen omdraait: u neemt het scherm over van degene die u aan het helpen is. Dit alles is te doen met een druk op de knop. TeamViewer is zeer compleet, geschikt om ad hoc iemand te helpen en biedt alle tools die u nodig hebt om adequaat een probleem op te lossen en iets te laten zien. Tevens kunt u door een account aan te maken op de TeamViewer-website een lijst van computers maken, zodat u snel een computer kunt overnemen als u deze al kent. Hierdoor hoeft u de volgende keer niet eens meer om het id te vragen, maar kunt u direct inloggen als u het juiste wachtwoord hebt.

PluspuntenConclusie
  • gratis voor persoonlijk gebruik
  • werkt buiten uw firewall om
  • veel functionaliteiten
  • partnerlijst met bekende pc's
TeamViewer is eenvoudig en snel aan de praat te krijgen is. Vanwege de complete set functionaliteit die u als eindgebruiker gratis krijgt belonen wij het met het predicaat PCM Beste Koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie