abonneren

System Utilities Suite

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Je kent het wel: je Windows-installatie wordt op den duur trager. Om de troep op te ruimen kun je software aanschaffen, maar haalt dat wel iets uit? We testen negen schoonmaaktools, met vandaag: System Utilities Suite.

Grote naam WinZip wil niet meer afhankelijk zijn van zijn compressieprogramma en is de markt voor systeemopschoners ingestapt. De System Utilities Suite (SUS) is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar, maar maakt al een degelijke indruk. Met de Smart PC Care kun je in één klik drivers checken, defragmenteren, bestanden opruimen en registerproblemen oplossen. Het systeem moet hierbij eenmaal opnieuw opstarten om de registeroptimalisatie te doen. Verder vinden we in SUS een enorme berg tools waar je bij andere software extra voor moet betalen. Je kunt automatische scans instellen, dubbele bestanden verwijderen, verwijderde bestanden terughalen, een backup maken van systeembestanden, documenten encrypten, schijfruimte ophalen, en nog veel meer. Jammer genoeg start SUS zichzelf op met Windows, iets wat meer tools in deze test doen, maar eigenlijk onnodig en systeemvertragend is. Desondanks scoort het goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 0,9% sneller
  • veel handige tools
  • start mee met Windows
SUS schaaft 2,2 seconden van de opstarttijd af, maar versnelt het systeem ook nog eens met 0,9 procent. Dat zijn geen hele indrukwekkende getallen, maar beter dan veel andere tools in deze test. Helaas wordt de afsluittijd wel 2,2 seconden langer.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord