abonneren

System Mechanic 9

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
System Mechanic bevat een veertigtal gereedschappen om de prestaties, snelheid en stabiliteit van uw systeem te verbeteren. Eventuele systeemfouten die het pakket daarbij vindt, worden direct opgelost.

De gevorderde gebruiker kan de gereedschappen van System Mechanic stuk voor stuk handmatig inzetten. Voor de wat minder ervaren gebruiker is het echter ook mogelijk om het pakket met een druk op de knop zelf aan het werk te zetten. Het pakket optimaliseert dan het register, het geheugen, de schijven, verwijdert onnodige services tijdens het opstarten, optimaliseert de internetinstellingen en ruimt rommel als tijdelijke internetbestanden, cookies, cache- en geschiedenisbestanden op. De gebruiker die zelfs het indrukken van een knop teveel werk vindt, kan System Mechanic volledig automatisch zijn gang laten gaan; het pakket draait dan op de achtergrond en komt vanzelf in actie als er onderhoud nodig is.

Nieuw in versie 9 is dat het pakket regelmatig Tune up definitions ophaalt via internet. Deze bestanden bevatten de laatste gegevens over drivers en software, zodat alle optimalisaties met de recentste gegevens kunnen worden uitgevoerd. Nieuw is ook de EnergyBooster die achtergrondprocessen tijdelijk kan stoppen als ze niet in gebruik zijn. Aardig is ook een gadget die u op het bureaublad kunt plaatsen in Vista en Windows 7. Deze gadget geeft continu informatie over de conditie van uw systeem. Ten slotte is er een versnipperaar toegevoegd waarmee u bestanden kunt vernietigen zonder dat deze kunnen worden teruggehaald. Handig is dat deze versnipperaar samenwerkt met de Privacy Cleaner in het pakket, zodat u zeker weet dat uw sporen ook echt van uw computer verwijderd zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • goede papieren handleiding
  • veel functionaliteit zit al in Windows
  • vrijwel geen versnelling
Echte versnelling konden wij op ons testsysteem helaas niet waarnemen, maar dit kan van systeem tot systeem verschillen. Toch vinden we het een veilig gevoel dat System Mechanic over onze schouder meekijkt naar de conditie van onze computer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord