abonneren

Super

Super 2010 is niet alleen een batchvideo-encoder maar ook een videomuxer, -demuxer en een programma om ifo en bup-bestanden mee te genereren voor omgezette vob-bestanden.

Klinkt allemaal mooi, te meer omdat Super gratis is en omdat de nieuwe versie volledig compatibel is met Windows 7. Volgens de makers althans, want na een uitgebreide test is de conclusie dat daar nog wel iets aan te verbeteren valt. Het programma reageert traag op opdrachten en loopt bovendien regelmatig vast.

Het principe is vrij eenvoudig. Selecteer de bestanden die u wilt converteren, kies een outputcontainer en een video- en audiocodec en selecteer vervolgens de gewenste resolutie, aspectratio en bitrate. Dit alles is met enkel muisklikken te realiseren, waarna u op Encode klikt om de videobestanden te converteren. Conversie van en naar alle bekende videoformaten is mogelijk en in het merendeel van de gevallen is het resultaat redelijk van kwaliteit.

De problemen ontstaan wanneer u van exportcontainer verwisselt. Als u bijvoorbeeld van mts naar flv converteert en vervolgens hetzelfde bestand wilt omzetten naar mp4 of mov, gaat Super moeilijk doen. Behalve dat u alle instellingen opnieuw moet opgeven, stopt de encoder om onduidelijke redenen halverwege de conversie. Start u het programma daarna opnieuw, dan werkt het ineens wel.

De kwaliteit van geconverteerde bestanden naar standaard- en webresoluties zijn redelijk tot goed, maar conversies naar en tussen hd-formaten met hoge bitrates niet. Hier schiet Super duidelijk tekort, omdat het niet mogelijk is om bitrates te kiezen van meer dan 9600 Kbps. Er is wel een optie in de bitratelijst voor 29000 Kbps, maar het lukt niet om deze te selecteren. Het creëren van ifo- en bup-bestanden voor individuele of samengestelde vob-bestanden gaat gelukkig perfect. Zo kunt u eenvoudig snel een dvd samenstellen zonder een dvd-authoringsprogramma te gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • simpel te bedienen
  • handig voor het maken van een dvd
  • instabiel
  • niet converteren naar hoge bitrates
Dit programma is zo super als de naam doet vermoeden, maar voor gerichte (web) taken is deze converter prima geschikt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie