abonneren

Super 2013.build.56

Audio en video komen in veel verschillende bestandsformaten en je pc, mediaspeler, tablet of smartphone kunnen niet met elk formaat uit de voeten. Wij presenteren je daarom legale en vooral gratis alternatieven om video- en audiobestanden te converteren naar een geschikt formaat.

Super staat voor Simplified Universal Player Encoder & Recorder en doet zowel dienst als mediaspeler, als -converter en als -recorder. Het programma wordt ondersteund door advertenties: ook hier moeten we weer de crapware weigeren, maar liefst drie maal. Opvallend genoeg wordt Super door twee virusscanners als malware aangemerkt, maar het lijkt hier te gaan om een ‘false positive’. Eenmaal geïnstalleerd worden we overspoeld met opties. Aan de linkerkant moeten we de outputcontainer kiezen, dat kunnen zowel video- als audioformaten zijn, zoals wma, mp3, maar ook specifieke ondersteuning voor Xbox, Zune, Apple-devices en Android. Bij het kiezen van zo’n container worden alle overige instellingen, zoals de sample frequency, channels en de video aspect ratio, automatisch ingesteld, maar het is mogelijk om hier nog zelf in te variëren. De tweede stap is het kiezen van de outputvideocodec, indien relevant, maar deze wordt ook standaard automatisch ingevuld. Ten slotte moet de output-audiocodec gekozen worden en moeten onderaan, je moet het even zien, de te converteren bestanden worden gesleept. Bij het slepen wordt automatisch een analyse weergegeven van het bestand, wat wel handig is, maar op het moment dat we willen converteren niet heel relevant. Zodra we wat muziek proberen te converteren, crasht het programma. Na een herstart werkt het converteren wel. Super heeft overigens een handige functie – de Recorder – om de geluidsuitvoer naar de speakers of webcam op te nemen – dat is een waardevolle toevoeging.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: Superbowl

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord