abonneren

Strato Webshop

Een webwinkel bouwen bij Strato gaat supereenvoudig. We zijn onder de indruk van de nette, duidelijke startpagina. Nadat u alle instellingen als adresgegevens, btw, e-mail en levering en betaling hebt ingevoerd, neemt de installatieassistent u bij de hand om de website te bouwen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

U selecteert één van de honderd sjablonen, ondergebracht in verschillende categorieën, die u online geheel kunt aanpassen wat betreft kleuren, indeling en navigatie. Na het opgeven van de naam en contactgegevens is de eerste versie van de webwinkel klaar en dat ziet er super uit.

In het cms worden producten overzichtelijk weergegeven en kunt u ze eenvoudig aanpassen, in categorieën onderbrengen of crossverwijzingen maken met andere onderdelen van de site. Nieuwe producten kunnen handmatig of door het importeren van een databasebestand worden ingevoerd. De weg in het cms raakt u nooit kwijt, doordat de laatst bezochte pagina's onder het kopje geschiedenis worden weergegeven en u zelf favorieten kunt instellen. Erg prettig is ook de winkelstatus. Met deze pagina hebt u in een oogopslag een overzicht van alle instellingen.

De betaalmogelijkheden zijn in de basisversie wel heel beperkt. U kunt dan alleen goederen verzenden. Betalingen ontvangen met iDeal, PayPal en creditcard is mogelijk met de AvcancedShop, maar deze kost €27,90 per maand. U krijgt daarbij wel direct een eigen domein. De klantenregistratie werkt prima en u kunt uw klanten nieuwsbrieven sturen, producten aanbevelen en waardebonnen toekennen. De koppeling met eBay zorgt ervoor dat uw producten ook daar verkocht kunnen worden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • fantastisch cms
  • veel vrijheid in aanpassen lay-out webwinkel
  • geen betaalmogelijkheden in Basic Webshop
  • duur als u al een website hebt
Strato Webshop is een prettige dienst voor het opzetten van een goed uitziende webshop. Het cms is een van de betere die we hebben gezien. De prijs is hoog, maar hebt u nog geen eigen domein, dan is Strato een zeer goede oplossing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webdevelopment

Tags: Strato, Webwinkels

Laatste Vacatures