}
abonneren

Storyboard Quick 5

Om een beeldverhaal te maken hoeft u echt geen Steven Spielberg te zijn. Een goed storyboard is onmisbaar wanneer u een kort filmpje, een presentatie of iets anders wilt maken waarbij een beeldverhaal nodig is. Maar niet iedereen is in staat om vlug wat schetsen te maken die dat verhaal vertellen.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten
StoryBoard Quick 5 biedt in dat geval een prima oplossing en is prettig in gebruik.

StoryBoard Quick laat u per frame, in elke gewenste aspectratio, het verhaal vertellen. U kunt daarbij gebruikmaken van zes voorgedefinieerde staande, lopende, liggende, zittende en springende karakters, achtergrondafbeeldingen van exterieurs en interieurs en allerhande gebruiksvoorwerpen. U stelt uw afbeelding samen door karakters, afbeeldingen en objecten te selecteren en naar het frame te slepen. Alles is schaalbaar, maar rotatie en camerastandpunten zijn alleen te veranderen bij de karakters. Van deze karakters kunt u de kleuren van de kleren, haren of schoenen veranderen. Deze aangepaste karakters kunt u vervolgens opslaan in een snelmenu.
Diepte in het beeld krijgt u door gebruik te maken van de tekenset. Door het tekenen van horizontale of diagonale lijnen in combinatie met de schaalbaarheid van karakters en objecten bepaalt u het ruimtelijke gevoel van het beeld. Daarnaast kunt u de tekenset gebruiken om figuren te tekenen. Erg handig daarbij zijn de standaard pijlen waarmee u camerabewegingen kunt aangeven.
Het aantal verschillende karakters, afbeeldingen en objecten is weliswaar beperkt, maar dat wordt gecompenseerd door de mogelijkheid om zelf afbeeldingen te importeren. Het programma ondersteunt de bekende bestandsformaten en kan ook overweg met alphakanalen. Helaas kunnen geïmporteerde afbeeldingen of objecten niet worden vastgelegd in een snelmenu voor later gebruik.
Alle frames kunnen worden voorzien van begeleidende teksten of u kunt een tekstbestand importeren met het script. De indeling van het complete storyboard kunt u in een apart venster bekijken en veranderen. Het definitieve storyboard kunt u per frame of aantal frames per pagina printen of exporteren naar html-pagina’s.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Goede exportmogelijkheden
  • Weinig aanpassingsmogelijkheden
  • Te duur
Storyboard Quick biedt genoeg mogelijkheden om een duidelijk beeldverhaal te maken. De prijs is in vehouding tot de mogelijkheden wel hoog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI