StartW8

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • overzichtelijk startmenu
  • Minpunten
  • mist iets te veel functies

Deze gratis software voegt een eenvoudig startmenu toe. De vormgeving is netjes in lijn met Windows 8. Wat betreft functionaliteit doet StartW8 sterk denken aan het startmenu van Windows 7. Rechts in het menu zijn er snelkoppelingen naar mappen zoals Muziek en Afbeeldingen, en naar het Configuratiescherm en Apparaatbeheer. Het linkerdeel wordt gevuld met veelgebruikte software. Op dit punt is de functionaliteit beperkt. Je kunt hier geen wijzigingen aanbrengen in de programma’s. Ook is er geen ruimte voor je favoriete programma’s.

Het zoekvakje werkt matig. Zoeken op ‘regedit’ levert geen resultaat. Pluspunt: het menu is op te roepen door de Windowsknop van het toetsenbord in te drukken. Helaas ontbreekt de mogelijkheid om alle hot corners uit te schakelen. Alleen die linksonder kun je uitzetten.

startw8

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu