StartIsBack

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • volwaardig alternatief
  • Minpunten
  • niet gratis

Deze software kost $ 3. Daarvoor mag je het programma wel op twee pc’s gebruiken. Er is een gratis proefversie die verloopt na 30 dagen. StartIsBack zorgt ervoor dat het Windows 8-startscherm helemaal verborgen blijft bij het opstarten. De standaard vormgeving is sterk geïnspireerd op Windows 7 en ook de werking van het menu lijkt erg op dit besturingssysteem. Er is een uitzondering: de lijst met alle programma’s verschijnt in een uitklapvenster. Dat doet meer denken aan Windows XP. Bezwaarlijk is dat allerminst. Favoriete programma’s kan je vastmaken aan het startmenu en er is een overzicht van recent gebruikte programma’s. Ook zijn er snelkoppelingen naar bestanden die in deze programma’s werden geopend.

Je kunt aardig wat zaken instellen, bijvoorbeeld het icoon voor het startmenu. Dat kan het nieuwe Windows-logo zijn, maar ook de ronde knop uit Windows 7. Je kunt zelfs het icoontje helemaal weghalen. Ook de hot corners kan je in- en uitschakelen. Het zoekvak werkt naar verwachting.

startisback

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu