Start8

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • veel mogelijkheden
  • Minpunten
  • niet gratis

Voor Start8 moet je $ 4,99 neertellen, maar er is een gratis proefversie. Met dit programma kan je de bekende Windows 7-startknop terugkrijgen, maar je kunt ook kiezen voor andere varianten. Zo is er een vormgeving die aansluit bij Windows 8 met z’n rechthoekige vormen.

Start8 heeft een bijzondere optie: je kunt – in plaats van een startmenu – ook kiezen voor de Windows 8 tegelomgeving in een venster. Dat is een uitkomst voor wie moeilijk kan wennen aan het schakelen tussen de schermvullende Windows 8-interface en de oude desktopomgeving.

Het reguliere Start8-menu is zonder meer volwaardig. Er staat een lijst van veelgebruikte programma’s, maar je kunt ook zelf een selectie maken. Handig is de optie om de tegelinterface over te slaan en direct de desktopomgeving te starten. Zoeken op ‘calc.exe’ en ‘regedit’ levert de gehoopte resultaten op. Verder kan je de hot corners uitschakelen.

start8

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu