abonneren

SRS-T10PC Travel Speakers

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Grote kans dat u zich wel eens geƫrgerd heeft aan de speakers in uw notebook; wanneer u moeite heeft het verschil te ontdekken tussen Bach en metal, dan is de aanschaf van een los setje speakers een optie.

Sony richt de SRS-T10PC op notebookgebruikers die zo nu en dan muziek willen afspelen over de speakers van hun notebook, maar ontevreden zijn over de geluidskwaliteit hiervan. De SRS-T10PC is een handzame speakeroplossing die eenvoudig op de usb-poort aangesloten kan worden om zo een betere geluidservaring te geven. Onder Windows XP en Vista zijn er geen drivers nodig -- de speakers worden meteen herkend en geven het geluid in stereo weer.

Omdat het hier om maar om een klein 'travel'-product gaat, verwachten we vantevoren niet al te veel van het geluid. Toch worden we niet teleurgesteld: voor een dergelijk product weet Sony een fatsoenlijk geluid uit de speakers te persen. Vooral de bassen zijn een stuk rijker dan die van laptops zonder speciale subwoofer. Dat betekent ook dat videofilms beter te volgen zijn: de stemmen klinken een stuk helderder en explosies maken meer indruk.

Het is jammer dat Sony de speakers niet van een extra aux-input en batterijen voorzien heeft, zodat de speaker ook los te gebruiken is met een mp3-speler. Wat ons betreft is de speaker dan pas écht af. Maar voor wie veel met zijn laptop onderweg is en graag wat meer qua geluidskwaliteit eist dan standaard mogelijk is, zal de SRS-T10PC zijn dienst met verve bewijzen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Makkelijk op te bergen
  • Relatief goed geluid
  • Geen drivers nodig
  • Geen aux-ingang
  • Geen accumogelijkheid
Reist u veel met uw laptop? Dan is de SRS-T10PC een uitstekende manier om beter van muziek en films te genieten. Door zijn handzame formaat en handige constructie is de SRS-T10PC makkelijk mee te nemen en in dat licht gezien blijft het jammer dat Sony niet meteen een aux-ingang en accu meegeleverd heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags:

Laatste reactie