abonneren

Sprout Social

Statistieken kunnen je helpen om te achterhalen of je activiteiten op Twitter ook iets opleveren. Maak kennis met acht webdiensten die inzicht bieden in de invloed van jouw Twitter-account.

De webapplicatie van Sprout Social is zeer fraai vormgegeven en een genot om te gebruiken. De verschillende functionaliteit is overzichtelijk verdeeld over een paar tabbladen. Sprout Social kan overweg met accounts voor Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+. Je kunt meerdere accounts bij elkaar in een groep plaatsen om het beheer te vereenvoudigen. Je hebt een helikopterview over je gezamenlijke activiteiten bij de gekoppelde diensten, maar je kunt ook de statistieken van elk account afzonderlijk bekijken.

De dienst biedt uitgebreid inzicht in jouw activiteiten, je volgers, retweets en dergelijke, maar levert bovendien gedetailleerde demografische gegevens, waardoor je beter weet wie je volgers zijn en waar ze zich bevinden. Ook de betrokkenheid en invloed wordt verwerkt in de analyse. Vergelijkende rapporten tussen jou en concurrenten kunnen je helpen je positie te verbeteren. Alle rapporten zijn te exporteren als pdf- en cvs-bestanden.

Naast statistieken biedt Sprout Social ook nog diverse handige hulpmiddelen waarmee je de effectiviteit van je sociale netwerkaccounts kunt verbeteren. Met Publishing is het mogelijk om nieuwe berichten te maken en in een tijdschema te bewaren. Gebruik Discovery om in contact te komen met mensen die in jouw netwerk passen. Je bestaande vrienden kunnen hierbij als leidraad fungeren, maar de zoekfunctie biedt daarnaast nog vele andere manieren om interessante contacten te ontdekken. Onder de knop Feeds vinden we een aggregator waarmee niet alleen feeds van je sociale netwerken worden getoond, maar waarmee je ook jouw rss-feed van Google kunt lezen. En je kunt de berichten ook direct delen op je sociale netwerken. Om webpagina’s snel te delen met Sprout Social kan je ook gebruikmaken van een beschikbare bookmarklet.

Buiten de webapp kan je ook gebruikmaken van de gratis mobiele apps voor iOS en Android. Nu we het over geld hebben: gratis is deze webdienst in het geheel niet. Hoewel we 30 dagen gratis aan de slag mogen met de mogelijkheden van Sprout Social, vragen de ontwikkelaars een maandelijkse vergoeding voor de dienst. De drie accounttypen Standaard, Deluxe en Premium kosten per maand respectievelijk $ 39 (20 accounts), $ 59 (40 accounts) en $ 99 (50 accounts).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Sociale netwerken

Tags: sprout social

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord