Spesoft Free Windows 8 Start Menu

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • eenvoudig startmenu
  • Minpunten
  • wil crapware mee installeren

Pas op! Dit programma probeert je bij de installatie op te zadelen met ongewenste software. Het is een eenvoudig startmenu dat opvalt door z’n grote letters en iconen. Die kan je wat kleiner maken, andere instellingen zijn er niet. Het menu bestaat uit twee kolommen. Links de veelgebruikte programma’s en rechts snelkoppelingen naar veelgebruikte mappen en instellingen. Je kunt naar keuze favoriete programma’s vasthechten aan het startmenu. Door op Alle programma’s te klikken, krijg je een overzicht van alle geïnstalleerde software.

Onderin is er een zoekvenster waarmee we vlot programma’s vinden. Het uitschakelen van hot corners is niet mogelijk. De vormgeving is een eigen ontwerp van Spesoft. Het is niet mogelijk om skins erop los te laten.

spesoftfreewindows8startmenu

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu