abonneren

SpeedUpMyPC 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Je kent het wel: je Windows-installatie wordt op den duur trager. Om de troep op te ruimen kun je software aanschaffen, maar haalt dat wel iets uit? We testen negen schoonmaaktools, met vandaag: SpeedUpMyPC 2011.

Uniblue fabriceert talloze tools om Windows op te ruimen en te versnellen. Naast het bekende Registry Booster is er ook SpeedUpMyPC, dat systeeminstellingen optimaliseert. We testen versie 2011, die opvalt door de ruime definitie van 'probleem'. Het programma detecteert namelijk het recordaantal van 11.166 problemen op onze pc. Het overgrote deel daarvan blijkt individueel getelde overbodige bestanden te zijn. Daarnaast zet SpeedUpMyPC enkele snelheidstweaks aan, zoals een 'startbooster' voor software, een 'softwareversneller' voor het startmenu en een cpu-manager. Op het systeem heeft dat een slechte uitwerking: Windows start 22,8 seconden langzamer op en sluit 0,9 seconden langzamer af. Dat wordt gecompenseerd met een snelheidswinst van maar liefst 0,1 procent.

De interface van Uniblue is niet opdringerig, maar er wordt wel reclame gemaakt voor andere producten: ze willen graag dat je de duurdere, complete PowerSuite koopt. Bovendien start het programma elke keer mee met Windows, wat ook niet zorgt voor snelheidswinst. Veel extra tools zitten er verder ook niet in, daarvoor moet je de PowerSuite aanschaffen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • een paar bijgeleverde tools
  • ruime interpretatie van het begrip 'probleem'
  • langzamer afsluiten en opstarten
Al met al zijn we niet onder de indruk van SpeedUpMyPC. Het presteert minder slecht dan sommige andere pakketten uit de test, maar maakt zijn naam niet waar.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie