abonneren

Speed Up My PC 2009

Er zijn oneindig veel tools om uw pc te versnellen. Niet alle tools zijn echter even handig en vriendelijk in het gebruik. Een totaalpakket als Speed Up My PC is dat wel.

Versie 2009 heeft geen grote veranderingen ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. De tools om de processor, het geheugen, het netwerk en de internetverbinding te optimaliseren zijn vooral gelikter geworden. Wel is er nu een zogenaamde 'recovery console', waarmee u veranderingen die nadelig uitpakken weer ongedaan kunt maken. Ook is het mogelijk om verdachten processen tijdelijk in quarantaine te plaatsen, maar het overgrote deel van de functionaliteiten hebben we al eerder gezien. Op zich is dat niet slecht, aangezien de voorgaande versies al makkelijk in het gebruik waren; de computer wordt automatisch gescand om vervolgens eenvoudig geoptimaliseerd te worden.

In vergelijking met de standaard Windows-tools geeft Speed Up My PC meer informatie over de verschillende processen die op uw computer draaien. Dit maakt het gemakkelijker om te bepalen welke processen u zonder problemen kunt uitschakelen.

Er is een startup manager en een uninstall wizard aanwezig als alternatief voor de Windows-varianten. Met de CPU Booster kunt u de prioriteit van bepaalde processen aanpassen en hiermee kunt u ook profielen maken voor verschillende vormen van gebruik voor uw pc.

Veel van de aanwezige tools zijn snelkoppelingen naar of kleine verbeteringen van de standaard Windows-werkwijze. Toch merken we wel prestatiewinst na de automatische scan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel scannen en optimaliseren
  • gemakkelijk in gebruik
  • veel opties met duidelijke informatie
  • weinig meerwaarde voor geavanceerde gebruikers
Speed Up My PC 2009 is het zonder meer een gemakkelijke manier om de prestaties van uw pc te beheren en te verbeteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie