abonneren

Sorenson Squeeze 6

Sorenson Squeeze is een professionele batchconverter voor het converteren van audio- en videobestanden. De zesde versie heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen, dat er mooi en overzichtelijk uitziet.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Sorenson Squeeze importeert alle bekende bestandsformaten, zoals mpeg-2, mpeg-4, mov en avi. Aan deze ruime keuze is nu ook ondersteuning toegevoegd voor avc-intra en wmv-bestanden met de vc1-codec. Het valt tegen dat Squeeze nog steeds niet in staat is om mts- en m2ts-bestanden te importeren.

Alle export-templates zijn keurig ondergebracht in de tabbladen voor Devices, Discs, Editing, Formats en Web. Nieuw zijn de templates om te kunnen exporteren naar avi, aiff, dv stream, wave en wmv met de vc1-codec. U krijgt totale vrijheid om de templates naar uw hand te zetten. Bent u hier wat minder in thuis, dan kunt u van de functie gebruikmaken om online tientallen templates van experts te downloaden die automatisch bij uw favorieten worden ondergebracht.

De videobestanden kunt u voor de export nog optimaliseren met goede filters, in deze versie uitgebreid met Blur, RGB, Witbalans en Timecode. Dit laatste filter is handig als u na het encoderen uw videoclip ter controle wilt aanbieden aan derden. Bij Sorenson Squeeze krijgt u namelijk een jaar lang gratis toegang tot de Sorenson 360 online omgeving, waarnaar u uw video kunt uploaden. De video kan daar door derden worden bekeken, die automatisch via e-mail een link krijgen toegestuurd als een videoclip is geëncodeerd. Op Sorenson 360 kan men aan de hand van de tijdcode commentaar geven op uw videoclip, die u vervolgens kunt verwerken in Sorenson Squeeze. Behalve naar Sorenson 360 kunt u uw videoclips nu ook direct uploaden naar Twitter, YouTube, Akamai of Limelight.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekende encoders
  • makkelijk in gebruik
  • geen ondersteuning voor avchd
  • te duur
Sorenson Squeeze is een goede en complete batchconverter, waarvan u mede door het automatische controleer- en notificatiesysteem plezier zult hebben als u veel video's in opdracht van derden moet converteren. Voor privégebruik is de prijs veel te hoog ten opzichte van de vele goede gratis converters die er zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: