abonneren

Sophos Small Business Solution

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Sophos Small Business Solution is zoals de naam al aangeeft een totaalpakket voor kleine bedrijven. Daardoor ligt de prijs hoger dan bij een 'gewoon' internetbeveiligingspakket. De moeite waard? Of kunt u netzo goed een beveiligingspakket voor thuis kopen?

Sophos small business solution is zoals de naam al aangeeft een totaalpakket voor kleine bedrijfjes. Helaas sluit dat niet zo goed aan op onze manier van testen. Houd er daarom rekening mee dat deze bespreking kijkt naar de vraag; “Hoe goed beschermt Sophos mijn thuisnetwerk?”, en niet “Hoe goed is Sophos voor een klein bedrijf?”.

Sophos biedt licenties op maat aan. Het minimum aantal PC’s is 3 stuks. Omgerekend kost die versie 113 euro per PC. Hoe meer licenties u afneemt hoe goedkoper het bedrag per PC echter wordt. De antivirus bescherming is aardig goed, maar niet top. De firewall is niet erg streng afgesteld en laat in eerste instantie contact met de buitenwereld toe. Dat is handig als u zeker wilt zijn dat uw (bedrijfs) PC nog kan communiceren, maar minder handig als de uitgaande verbinding door een virus of andere malware geopend wordt!

Mailserver
Een groter probleem voor het simpele thuisnetwerk is de integratie met mailservers. Antispam en antivirus voor e-mail wil Sophos op de server regelen. In een bedrijfssituatie is dat logisch; daar staat de mailserver aan de rand van het netwerk, en hoeft er in principe maar op date ene punt gecontroleerd te worden op spam en virusmailtjes. Als u geen eigen mailserver draait dan is uw mail in principe onbeschermd. Ook tegen virussen. Functies die thuisgebruikers graag zien zoals antibanner of ouderlijk toezicht zitten ook niet in de suite; de gemiddelde zakelijke gebruiker heeft daar tenslotte weinig of niets aan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Speciaal voor zakelijke klanten
  • Biedt licenties op maat
  • Geen Nederlandstalige versie
  • Niet bedoeld voor thuisgebruik
We stipten het meteen al even aan; Sophos small business solution is niet bedoeld en dus ook slecht geschikt voor thuisgebruik. Heeft u een eigen bedrijf dan is het een ander verhaal…

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie