Sony Vaio SVE-1711X1E/B

Vroeger waren de Vaio notebooks van Sony echte high-end notebooks. Statussymbolen waarmee je gezien mocht worden. Helaas is er van deze naam nog maar weinig over gebleven. Tegenwoordig zijn de Vaio’s veelal plastic notebooks met niet heel bijzondere prestaties. Nu is dat voor instapnotebooks natuurlijk niet erg, maar van entertainment notebooks mag je toch iets meer verwachten.
De Sony Vaio SVE-1711X1E/B is een entertainment notebook in de lagere klassen. In vergelijking met andere entertainment notebooks is hij niet duur, maar je moet dan ook geen al te hoge verwachtingen hebben.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • compleet
  • goed beeldscherm
  • Minpunten
  • matige prestaties
  • slecht geluid
  • lelijke behuizing

De Sony Vaio SVE-1711X1E/B is een 17,3 inch entertainment notebook. Dat houdt in dat je er behalve het gebruikelijke notebook-werk ook films op moet kunnen kijken en een spelletje moet kunnen spelen. Als we naar de specificaties kijken, dan zijn de Core i7 processor en de 8 GB ramgeheugen veelbelovend. Echter zijn de videokaart, een AMD Radeon HD 7650M en de trage harde schijf – die wel een opslagcapaciteit heeft van 750 GB - van een minder krachtig kaliber.

Sony Vaio: geen gaming-held

De algehele prestaties van de Vaio SVE-1711X1E/B zijn op zich prima voor het bekijken van films en het bewerken van afbeeldingen en video’s. Wil je ook nog spelletjes spelen, dan zul je jezelf moeten beperken tot casual games of bereid moeten zijn de grafische instellingen van hardcore games flink naar beneden te schroeven. Op gaming-gebied speelt deze Vaio namelijk maar weinig klaar.

Vaio beeld en geluid 

Belangrijk voor entertainment notebook is de kwaliteit van het beeld en het geluid. Het beeldscherm in deze Vaio is uitstekend en hoewel het full hd scherm een TN-beeldpaneel bevat, is de kijkhoek van dit scherm erg goed. Helaas stelt de geluidskwaliteit teleur. Sony moet zich schamen voor het geluid dat de geïntegreerde boxen voortbrengen.

Vette vlekken op je Vaio

Qua uiterlijk is de Sony Vaio SVE-1711X1E/B ook geen hoogvlieger. De kunststof behuizing voelt goedkoop aan en binnen mum van tijd zitten er overal vette vlekken op het notebook. Het toetsenbord deukt een beetje in als je er op tikt, wat een fragiele indruk geeft. Ook opvallend is dat het notebook geen sneltoetsfunctie heeft om je wifi aan of uit te zetten. Dit kan alleen softwarematig. Vreemd!

Sony Vaio met usb3.0 en Thunderbolt

Wat mogelijkheden betreft voldoet de Sony Vaio SVE-1711X1E/B wel. We vinden in totaal 4 usb-poorten waarvan 1 poort een gecombineerde usb3.0 en Firebolt-port is. Verder is het notebook voorzien van wifi, bluetooth, hdmi-out en meer. Uiteraard mag in een entertainment notebook een blu-ray speler niet missen en deze heeft Sony dan ook in de Vaio SVE-1711X1E/B verwerkt.

Weinig accuduur bij Sony

De accuduur stelt weinig voor: Gemiddeld 2 uur en 13 minuten. Maar voor een entertainment notebook dat waarschijnlijk zelden buitenshuis gebruikt zal worden, is dat genoeg.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: vaio, entertainment notebook