abonneren

Sony Tablet P

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sony toont met de Tablet P hoe het ook kan. Met de opklapbare Tablet P heb je een krachtige tablet in zakformaat.

De Tablet P is de compacte mobiele versie van de eerder uitgebrachte Tablet S. Het apparaat is als je het eerder alleen op foto's hebt gezien toch iets minder slank en licht dan je verwacht, maar dankzij het bescheiden gewicht van 372 gram past hij in opgeklapte vorm toch in vrijwel elke binnenzak of tas. Dit geeft de Tablet P een aantal unieke gebruiksmogelijkheden. De zilvergrijze kunststofkast ziet er niet bijzonder gelikt uit. Klap je de P open dan krijg je twee ultra breedbeeldschermen die samen een aanraakvlak vormen van 12,5 bij 12,5 cm ofwel twee maal 1024 x 480 pixels.
 

Playstation

De mogelijkheid om Playstation 1-spellen te spelen op deze tablet, compleet met game-pad knoppen op het tweede schermpje is een mogelijkheid die deze tablet uniek maakt. Na de Sony tablet S is de P de tweede Playstation certified tablet. Ook een Playstation 3 gamecontroller kan direct met deze P gebruikt worden.

Het lcd-scherm is van goede kwaliteit, met een bijzonder helder en contrastrijk beeld. Net als veel andere Android-tablets heeft ook de Tablet P een dual core Tegra 2 processor van nVidia. Dit wordt gecombineert met 1GB ramgeheugen en 4 GB opslagruimte. Dit kan worden uitgebreid met een microSD kaartje. Met wat apps en mediabestanden heb je dat al snel nodig.
De prestaties van de Tablet P zijn in overeenstemming met andere Tegra 2-tablets, goed. Ons test exemplaar is voorzien van Android 3.2.1 (Honeycomb). Niet alle benchmarks willen draaien op deze tablet. Zo weigert de op HTMl 5 gebaseerde peacekeeper.
Er is een goede 5 Megapixel camera voor 720p videoopnamen en goede fotokwaliteit. Er is helaas geen flitser. De 1,2 MP naar het gezicht gerichte kamera is prima voor webcamedoeleinden.
Via de Micros-usb aansluiting koppel je de Tablet eenvoudig aan de pc voor het overzetten of synchroniseren van bestanden.

 

Apps

Sony voorziet de Tablet P van aardig wat apps. Zo is er de Social Feed Reader voor het combineren van Facebook en Twitter. Er is Skype met een eigen plugin die videobellen mogelijk maakt. Er is Foursquare en er zijn een paar spelletjes voorgeinstalleerd.

 

DLNA

Op muziekgebied levert Sony een eigen muziekspeler met veel gebruiksmogelijkheden. DLNA voorziet in het afspelen van externe muziek of het afspelen van muziek van de talbet op een extern apparaat, bijvoorbeeld een tv-met wifi. De geluidskwaliteit van het kleine speakertje is redelijk.
Wifi is net als een 3G-hsdpa is beschikbaar. Wifi bereik is wel nogal beperkt. Heb je een werkende simkaart de tablet gestoken dan is er ook een app waarmee je kunt sms-en.

Video afspelen gaat ook, al is dat beperkt tot mpeg 4 en wmv. Een 1080p-filmpje bekijk je in prima kwaliteit op een schermpje met de bediening op het andere schermpje. Vreemd genoeg ontbrak een YouTube-app op ons testexemplaar. YouTube kijken via de webbrowser gaat ook, maar dan wordt je geconfronteerd met de zwarte balk tussen de twee schermpjes midden in het beeld.Toetsenbord

Het werken met de twee schermpjes gaat over het algemeen goed. Als er een toetsenbord nodig is, verschijnt dat op het onderste schermpje. De bediening gaat vlot. De bescheiden accu van 3080 mAh is volgens Sony goed voor 6 uur. Dat lukt ons in de praktijk echt niet.

 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • compact en licht
  • 3G
  • prestaties
  • schermgrootte
  • accuduur
De Sony Tablet P is een uniek apparaat dat bijzondere gebruiksmogelijkheden combineert met beperkingen. Je neemt hem gemakkelijk mee, maar moet wel in de buurt van een laadmogelijkheid blijven. Gezien de flinke prijs toch vooral interessant voor de gadgetliefhebber.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tablets

Tags: