abonneren

Sony Ericsson Xperia Arc

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Ben je op zoek naar een Android-smartphone? Tegenwoordig kun je bij vrijwel elk merk terecht. Gelukkig betekent dit niet dat alle smartphones op elkaar lijken. Er valt genoeg te beleven, of het nu dankzij near field communication, een dualcoreprocessor of een gekromd scherm is.

De Xperia Arc heeft het grootste scherm van alle toestellen in deze test (4,2 inch), maar dat merk je eigenlijk niet als je de Arc vasthoudt. En door de gebogen achterzijde ligt dit toestel ook echt lekker in de hand! Sony Ericsson liet bij de X10 en X10 Mini nog wat steken vallen qua design, maar op de Arc hebben we weinig aan te merken. Goed, het klepje dat de mini-hdmi-poort moet beschermen is wat fragiel en de micro-usb-poort zelf is weer onbeschermd, maar grote minpunten zijn dit niet. Prettig is de kleine cameratoets en de fysieke knoppen onder het scherm, al heeft Sony voor het gemak de vierde (search)toets achterwege gelaten.

Wat betreft software valt de Arc ook niet tegen. De interface is niet heel ingrijpend gewijzigd, maar er zijn voldoende extra applicaties en widgets aanwezig. Timescape is de verzamelplaats voor je Twitter- en Facebook-communicatie, de Facebook-applicatie is standaard aanwezig, filmfanaten kunnen hun lol op met PlayNow (online filmverhuur) en de ingebouwde Mediaserver, muziekliefhebbers met FM-radio en TrackID (muziekherkenning) en wie een spelletje kan spelen, moet het meegeleverde Lets’Golf eens opstarten.

Wat vooral opvalt, is hoe soepel het besturingssysteem werkt op de Arc. Niet helemaal vreemd, want naast Googles eigen Nexus S is dit het enige andere toestel dat op Android 2.3 (Gingerbread) draait. Het is jammer dat Sony Ericsson niet meteen een dualcoreprocessor in de Arc heeft geknald, want de interface van de Arc bevalt ons vele malen beter dan die van LG.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • groot scherm
  • prettige behuizing
  • cameratoets
  • degelijke interface
  • waarom geen dualcoreprocessor?
Wie niet het onderste uit de prestatiekan hoeft te halen, kan deze smartphone blindelings aanschaffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags:

Laatste reactie