abonneren

Software Informer

Producenten brengen geregeld nieuwe versies van drivers en programma's uit. Gelukkig zijn er (gratis) tools die het zoeken – en soms ook het installeren – van updates grotendeels automatiseren. Vandaag bekijken we Software Informer.

Deze relatieve nieuwkomer groeit al enkele maanden: de aanbieders putten inmiddels uit een databank van circa 1,5 miljoen programma's (ongeveer 2,2 miljoen versies) van zo’n 350.000 ontwikkelaars! Dat lijkt ons wel aannemelijk, want deze tool wist op onze test-pc's steevast het hoogste aantal verouderde applicaties te detecteren. Erg overzichtelijk oogt de interface niet, maar dat heeft onder meer te maken met de integratie van een actief gebruikersforum. Zo leest u hier onder meer af hoeveel – en welke – medegebruikers eenzelfde programmaversie hebben geïnstalleerd, kunt u commentaren lezen en zelf toevoegen of vragen op het forum posten.

Meteen na de scanronde belandt u op een zeer informatieve webpagina met een overzicht van de updates waarvoor uw software in aanmerking komt. Naast het versienummer en de downloadgrootte leest u hier onder meer hoe lang de update al online staat. Klikt u op de programmanaam, dan krijgt u nog veel meer feedback: screenshots, vragen en antwoorden van medegebruikers, een waarderingscijfer en een bewerkbare wiki-pagina. De tool voorziet verder in een berichtenservice (met tekstballon) die u wijst op nieuwe versies of op reacties van medegebruikers.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • enorme applicatiedatabase
  • forumintegratie
  • onoverzichtelijk
Ondanks de wat onoverzichtelijke interface waarderen we Software Informer wel: door de grote applicatiedatabase slaagt het er in om enorm veel softwareupdates aan te bevelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord